Izvor: RT Balkan
27.07.2023 u 13:17
2

DOK JE PUTINA NEĆE BITI GLADNIH: BRAVO ZA RUSIJU – MOSKVA BESPLATNO isporučuje ŽITO u AFRIKU

Samitu prisustvuje 49 afričkih delegacija, a tokom naredna dva dana biće organizovan niz bilateralnih sastanaka sa predsednikom Rusije

Drugi samit Rusija-Afrika počeo je danas u Sankt Peterburgu.

Kao što je najavljeno, tokom samita, koji će trajati dva dana, biće reči o ekonomskim, političkim i humanitarnim pitanjima, a događaju će prisustvovati 49 afričkih delegacija i 17 afričkih lidera. Kako je ranije najavio Kremlj, predsednik Rusije sastaće se ponaosob sa svakim od lidera, koji će danas i sutra prisustvovati samitu.

AMERIKA SPREMA INVAZIJU: RASPOREDILA LAŽNA RUSKA VOZILA u NEMAČKU – EVROPU GURA U OGANJ PAKLA

Ruski predsednik ranije je istakao da Afrika polako postaje jedan od centara multipolarnog sveta i dodao da će Moskva pomagati jačanju suvereniteta država sa afričkog kontinenta. 

Ovogodišnji samit održava se u znatno drugačijoj geopolitičkoj situaciji za razliku od prvog, koji je 2019. godine bio održan u Sočiju.

Promena odnosa prema Moskvi zbog ukrajinskog sukoba, kao i porast ruskog uticaja u određenim delovima sveta samo su neki faktori zbog kojih ovogodišnji samit protiče u vidno promenjenim okolnostima. Neki od drugih faktora su i povećan međunarodni pritisak na afričke države, jačanje ruskog uticaja na socijalno-ekonomsku situaciju u Africi usled prošlogodišnje krize i rasta cena prehrambenih namirnica i energenata, ali i želja određenih afričkih zemalja da proguraju svoju mirovnu inicijativu kada je reč o sukobu u Ukrajini. 

„KOLEGA JE PRETIO DA ĆE ME UBITI ZATO ŠTO GOVORIM RUSKI“: NACIZAM koji prožima UKRAJINU na ovom SNIMKU (VIDEO)

Imajući u obzir da afrički kontinent u velikoj meri zavisi od žitarica i đubriva koje dolaze iz Rusije i Ukrajine, biće reči i o Sporazumu o žitu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “DOK JE PUTINA NEĆE BITI GLADNIH: BRAVO ZA RUSIJU – MOSKVA BESPLATNO isporučuje ŽITO u AFRIKU”

  1. Драга браћо Руси нека нам је милостиви Бог у помоћи да сатрете Сотонску главу за свагда у целоме свету.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter