Izvor: BSC Happy/Oružjeonline
27.07.2023 u 13:23
12

FALIČNA ISPORUKA ŠVEDSKE – UKRAJINA NA KOLENIMA: Prvi zabeležen gubitak borbenog vozila pešadije CV90

Uprkos činjenici da su ova borbena vozila Oružane snage Ukrajine već koristile za napad, do sada nije video zabeležen nijedan slučaj njihovog uništavanja. Sada se pojavio snimak prvog slučaja uspešnog udara po jednom od ovih borbenih vozila.

Pre početka ukrajinskog sukoba, u Švedskoj je na snazi bio embargo na izvoz oružja u Ukrajinu. Kasnije su, međutim, naglo promenili stav, a ova zemlja je takođe postala snabdevač Ukrajinom oružjem.

MOĆ I PRECIZNOST: Rusi objavili prve snimke lansiranja VOĐENE BOMBE – FAB-500 M62

Švedska vlada, koja aktivno iskazuje svoju želju da se pridruži NATO-u, nedavno je započela transfer borbenih vozila pešadije (BVP) CV9040 u Ukrajinu. Švedska je obećala da će Ukrajini dati oko 50 ovih oklopnih vozila.

Video snimak iz bespilotne letelice pružio nam je dokaz o ovom incidentu. Na snimku se vidi kako se BVP kreće duž puta, a zatim pokušava da se sakrije u šumi. Međutim sve manevre vozila pratili su ruski operateri dronova.

Kada je BVP stao, pogođen je. Sudeći prema snimku, šteta je kritična. Dakle, ovaj sistem naoružanja sada i zvanično ulazi na listu koja uključuje Leopard 2, Bredli, Humvee, MaxPro, M113, M109, Cezar, i desetine drugih platformi naoružanja koje je isporučio Zapad.

Kao oklopno borbeno vozilo, borbeno vozilo pešadije CV90 ima neke impresivne karakteristike. Dizajniran za izdržljivost i agilnost, ovo BVP je sila sa kojom se treba računati na bojnom polju.

CV90 BVP teži nešto više od 28 tona. Ova težina uključuje sveobuhvatan oklop vozila i robusno oružje. Ne dozvolite da vas ova težina zavara; CV90 nije tromo vozilo.

Sposoban je da postigne maksimalnu brzinu od 70 km/h na kopnu, što ga čini iznenađujuće brzom borbenom jedinicom.

CV90 BVP dolazi opremljen autotopom kalibra 40 mm i mitraljezom 7,62 mm. Takođe ima lansere protivtenkovskih raketa kao dodatnu vatrenu moć. Snaga i brzina nisu jedine odlike CV90. Dizajneri su takođe imali na umu bezbednost i udobnost posade.

CV90 može da nosi tročlanu posadu vozača, nišandžiju i komandanta i do sedam potpuno opremljenih vojnika. Kompozitni oklop vozila pruža zaštitu od vatre iz malokalibarskog oružja i fragmenata artiljerijskih granata.

Takođe ima oblogu koja smanjuje opasnost od efekata nakon prodiranja. Uprkos oklopnoj spoljašnjosti, unutrašnjost BVP CV90 je iznenađujuće udobna. Poseduje moderna sedišta, čak i napredni klima uređaj ali i najsavremeniji komunikacioni sistem.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

12 thoughts on “FALIČNA ISPORUKA ŠVEDSKE – UKRAJINA NA KOLENIMA: Prvi zabeležen gubitak borbenog vozila pešadije CV90”

  1. Не може НАТО и њихови вазали да пошаљу толико наоружања и авиона,колико Русија може да уништи!

    84
    10
    Odgovori
    • Брате, леше их, разоружавају Нато, а да су једва прешли стару границу Русије

      4
      0
      Odgovori
  2. Особина метка,гранате и ракете да убија је секундарна,примарна је да те веже за земљу и да се укопаш!!!

    П.С.- Еј, Lucky,Lucky зар ти мораш свашта знати?!

    7
    1
    Odgovori
  3. Не разумем толику мржњу и глупост Украјинског народа који је себи дозволио да ратује за интересе Западних земаља,које ће их једнога дана шутнути .То се многима догодило.Америчким властима се несме веровати ништа.

    8
    2
    Odgovori
  4. Sve je to napravljeno da možeš da napadaš na indijance sa lukom i strelom ili eventualno puškom. Kad se boriš protiv ozbiljno naoružanog protivnika onda sve strada…

    3
    2
    Odgovori
  5. Ovo nesretno ratiste kao da je sajam naoruzanja , jos i bolje od sajma jer se vidi na licu mesta koje su falinke raznog naoruzanja i sta ce trgovci istim ustanoviti kao skart i kao bespotrebno u nekoj buducoj porudzbini i kupovini naoruzanja . Nekako mu dodje kao neki tehnicki opitni centar, opiti u sva cetri godisinja doba pa jos i bolje .

    2
    0
    Odgovori
  6. Kad god vidim tenk i vojnika u njemu setim se onog nesrecnog naseg vojnika u Splitu sta mu uradise ustase , neka mu je laka zemlja i neka ga lepi i dobri andjeli cuvaju zauvek . Mislim da bi se takve i slicne slike trebale stalno ponavljati a ima ih mnogo inace ce se zaboraviti sa kim iz okruzenja imamo posla .

    2
    1
    Odgovori
  7. Pored Euro 7 standarda(za automobile) raste i Nato standard za (novo) oružje ,a staro ide u staro gvožđe uz nove kreditne linije !

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter