Izvor: Mondo
27.07.2023 u 13:28
0

„ZLA VEŠTICA“ VLADA GRČKOM: VETAR, RAZORNI TALASI i PAKAO do 45 STEPENI u HLADU

U Grčkoj su danas u pojedinim oblastima temperature dostizale 45 stepeni u hladu, a požari pustoše Rodos, Krf i Eviju. Pored ovih prirodnih nepogoda i opasan vetar, poznat kao "zla veštica", mogao bi da donese novu opasnost po ljude i objekte.

Grčke službe upozoravaju na sve navedene opasnosti. Opasan vetar je među moreplovcima poznat kao „zla veštica“ na Balkanu kao lebić ili garbin. Za razliku od juga koji stvara velike talase na otvorenom moru, lebić duva okomito prema kopnu stvarajući velike talase uz obalu.

Usled ovog vetra 1999. godine bila je poplavljena splitska riva i talasi su dosezali i do Dioklecijanove palate. Podsetimo, na celom ostrvu Rodos proglašeno je vanredno stanje, deveti dan od početka požara koji su napravili veliku štetu na tom grčkom ostrvu.

DOK JE PUTINA NEĆE BITI GLADNIH: BRAVO ZA RUSIJU – MOSKVA BESPLATNO isporučuje ŽITO u AFRIKU

Broj žrtava katastrofalnih požara koji danima besne na grčkim ostrvima porastao je na tri, nakon što je pronađeno telo muškarca koji se vodio kao nestao.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter