Izvor: happy
29.01.2024 u 22:11
0

DVOJICA ZVANIČNIKA OPTUŽENO: Borelj razgovarao sa Guterešom – izrazio je veliku ZABRINUTOST

On je izrazio snažnu zabrinutost zbog dramatične humanitarne situacije na terenu

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj razgovarao je telefonom sa generalnim sekretarom UN Antonijom Guteresom o situaciji na Bliskom istoku, uključujući optužbe protiv određenog broja članova osoblja Agencije UN za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA).

On je izrazio snažnu zabrinutost zbog dramatične humanitarne situacije na terenu i potvrdio da će EU, kao jedan od najvećih donatora pomoći, nastaviti da pruža pomoć Gazi nesmanjenim intenzitetom i kroz partnerske organizacije sposobne da efektivno pruže pomoć.

– Uloga UNRWAje vitalna u trenutnim okolnostima u Gazi. Dva miliona ljudi očajnički treba pomoć koju pružaju UNRWA i druge agencije UN – istakao je Borelj i pozdravio brze i odlučne mere koje je ta agencija preduzela u vezi sa navodima o umešanosti njenog osoblja u napade Hamasa 7. oktobra, pokretanjem temeljne, transparentne istrage, navodi se na sajtu EU.

On je naglasio da, ukoliko se potvrdi, odgovorni moraju biti pozvani na odgovornost i u skladu s tim neophodno je ojačati unutrašnje kontrole.

– Tekuće obaveze EU o finansiranju su sprovedene i finansiranje nije obustavljeno. EU će doneti buduće odluke o finansiranju u svetlu ishoda istrage – poručio je Borelj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter