Izvor: happy
29.01.2024 u 22:06
0

ODLUČENO DA LI ĆE BITI RATA SA IRANOM: Nakon ubistva američkih vojnika stigao ODGOVOR

Dron je došao u isto vreme kada se vraćao američki dron u bazu, pa je protivvazdušni sistem bio isključen, istakao je zvaničnik Pentagona

Pentagon je večeras saošptio da ne želi rat sa Iranom, ali da će učiniti sve da zaštiti svoje vojnike, nakon napada dronom na bazu u Jordanu u kojem je ubijeno troje američkih vojinika, a ranjeno više od 40.

Bi-Bi-Si prenosi obraćanje čelnika Pentagona, koji su dodali da su vojnici bili u spavaonicama kada ih je napao dron.

Ubijeni vojnici su iz rezervnog sastava iz savezne države Džoržije – Kenedi Sanders (24), Vilijam Rivers (46) i Briona Mofe (23).

Dron je došao u isto vreme kada se vraćao američki dron u bazu, pa je protivvazdušni sistem bio isključen, istakao je zvaničnik Pentagona.

SAD su za napad okrivile proiranske milicije, dok Teheran negira da stoji iza napada, nazivajući optužbe „bezosnovne“ i da „nema uticaj na odluke pobunjeničkih grupa“.

Islamski otpor u Iraku, „krovna“ grupa nekoliko naoružanih militantnih iračkih frakcija koje podržava Iran, preuzela je odgovornost za napade na američku bazu na granici Jordana i Sirije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter