Izvor: Novosti
29.01.2024 u 22:04
0

MEĐU UBIJENIM AMERIČKIM VOJNICIMA I ŽENA Otkriven identitet svih žrtava krvavog napada

Američko ministarstvo odbrane objavilo je imena tri vojnika koji su poginuli u napadu iranskog drona u Jordanu.

Tokom konferencije za novinare u ponedeljak, Pentagon je rekao da su svi vojnici došli iz rezervne jedinice vojske sa sedištem u Gruziji.

U napadu su ubijeni narednik Vilijam Džerom Rivers(46) iz Karoltona, Džordžija, Kenedi Ladon Sanders (24) iz Vejkrosa, Džordžija Breona Aleksondrija Mofet, (23) iz Džordžije.

Svi su podržavali operaciju „Inherent Rizolv“ i bili su dodeljeni 718. inženjerskoj četi, 926. inžinjerskom bataljonu, 926. inžinjerskoj brigadi.

Među ubijenim američkim vojnicima i žena

Među ubijenim vojnicima u udaru dronom u Jordanu, identifikovana je i jedna žena iz Gruzije.

Kenedi Ladon Sanders (24) iz Vaikrosa, identifikovana je kao žena, a ona je bila poznata kao „Munčkin“.

Porodica ubijene žene oglasila se nakon saznanja o njenoj smrti.

– Naša porodica želi da vam zahvali na poštovanju koje je dato našoj Kenedi. Ona će nedostajati mnogima – napisao je član porodice Sanders na Fejsbuku.

Zastave u Vejkrosu su se u ponedeljak spuuštene na pola koplja, saopštila je porodica — a gradonačelnik Majkl-Anđelo Džejms planira da održi počasnu službu kada njeno telo bude vraćeno kući, izvestio je VTOC.

Napad tokom vikenda dogodio se u udaljenoj bazi na severoistoku Jordana i označio je prve američke žrtve u neprijateljskoj vatri u regionu otkako su američke trupe stavljene u stanje pripravnosti nakon Hamasovog napada 7. oktobra na Izrael.

Velika greška američke PVO

Američki zvaničnik potvrdio je za Foks njuz da je iranski dron koji je ubio tri američka vojnika u Jordanu i ranio druge prošao pored protivvazdušne odbrane kod Tornja 22, jer je, greškom zamenjen za američki dron za koji se očekivalo da se vrati u bazu u isto vreme.

Predsednik Bajden je obećao da će preduzeti akciju protiv militanata koje podržava Iran na Bliskom istoku nakon napada dronom na Toranj 22 u Jordanu, blizu granice sa Sirijom, tokom vikenda.

Bajden najavio odgovor SAD na napad na američke vojnike

Američki predsednik Džozef Bajden saopštio je da će „odgovarati“ oni koji su krivi za napad na bazu SAD u Jordanu, na granici sa Sirijom, u kojem su tri američka vojnika poginula a najmanje 34 ranjena, optuživši za taj napad dronom „radikalne militantne grupe koje podržava Iran“.

– Oni koji su krivi za napad odgovaraće u trenutku i na način koji ćemo mi odabrati – rekao je Bajden.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter