Izvor: Tanjug
24.02.2023 u 07:39
0

DŽEJ SALIVEN PORUČIO: „SAD će obezbediti dodatnih dve milijarde dolara vojne pomoći za Kijev“

SAD će obezbediti dodatnih dve milijarde dolara vojne pomoći za Ukrajinu, saopštio je savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.

Saliven je rekao za Si-En-En (CNN) u četvrtak da će Vašington nastaviti da razmatra šta je neophodno i pobrinuće se da obezbedi da Ukrajina ima sve potrebno oružje da bi uspela na bojnom polju.

ZAPAD ĆE NASTAVITI DA PODRŽAVA UKRAJINU: Šolc izjavio da ne bi bilo „pametno“ da Kijev zapadnim oružjem napadne rusku teritoriju

Saliven je istakao da će se Grupa sedam (G7) oglasiti danas povodom novog paketa sankcija koji će uključiti zemlje koje pokušavaju da Rusiji nadomeste proizvode koji su joj uskraćeni zbog sankcija u vezi sa Ukrajinom.

Kako vreme bude odmicalo, nastaviće se smanjenje kvaliteta i kapaciteta ruske privrede, ocenio je Saliven. Na pitanje o zahtevu Ukrajine za isporuku američkih borbenih aviona F-16, Saliven je naglasio da F-16 nisu pitanje za kratkoročnu borbu, već za dugoročnu odbranu Ukrajine, preneo je Rojters.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter