Izvor: BSC happy portal
17.12.2023 u 13:38
0

EVO KO JE PREUZEO ODGOVORNOST ZA UBISTVO TALACA: Ne sme se pucati na ljude sa belim zastavama

Načelnik štaba izraelske vojske Herzi Halevi preuzeo je odgovornost za slučajno ubistvo tri izraelska taoca u Pojasu Gaze, koje su počinila trojica izraelskih vojnika.

POGINULO NAJMANJE 35 LJUDI: Izraelski napadi na izbeglički kamp nikad suroviji

– Incident u kojem su vojnici IDF-a slučajno ubili Jotama Haima, Alona Šamriza i Samera El-Talalku, težak je i bolan događaj. Trojica talaca, koji su preživeli 70 dana pakla, krenuli su ka vojnicima IDF-a i poginuli su od vatre naših snaga – rekao je na početku svog obraćanja Halevi.

– Vojska i ja, kao njen zapovednik, odgovorni smo za ono što se dogodilo i učinićemo sve što možemo da sprečimo da se takvi slučajevi ne ponove u budućim borbama – rekao je u videu objavljenom sinoć na društvenoj platformi X.

Jasno je rekao da se ne sme pucati na ljude sa belim zastavama, koji žele da se predaju. Halevi je naglasio da su prilikom ubijanja talaca prekršena pravila borbe.

– Trojica talaca učinila su sve da ih prepoznamo kao takve – skinuli su košulje kako bismo videli da nemaju pojaseve s eksplozivom i držali su belu zastavu – priznao je Helevi.

On je naglasio da se vojnici nalaze u zoni aktivnih borbenih delovanja. Pripadnici Hamasa deluju u civilu i svaka odluka može u deliću sekunde napraviti razliku između života i smrti, dodao je Helevi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter