Izvor: Tanjug
10.11.2022 u 15:56
0

EVROPSKA UNIJA SAOPŠTILA: Ne prihvataju ruske pasoše izdate u Ukrajini i Gruziji

EU je danas saopštila da neće da prihvata ruske putne isprave izdate licima sa prebivalištem u regionima pod ruskom okupacijom u Ukrajini ili otcepljenim teritorijama u Gruziji.

Ove isprave neće biti prihvaćene kao važeće putne isprave za dobijanje vize ili prelazak granica šengenskog prostora.

„EU NASTOJI DA POTKOPA SVOJU EKONOMIJU DA BI UMIRILA SAD“ Zaharova izjavila da je Rusija otvorena za razgovor o rešavanju trenutne krize

– Ova odluka je odgovor na ničim izazvanu i neopravdanu vojnu agresiju Rusije na Ukrajinu i rusku praksu izdavanja ruskih međunarodnih pasoša stanovnicima okupiranih regiona. Takođe sledi jednostranu odluku Rusije da prizna nezavisnost gruzijskih teritorija Abhazije i Južne Osetije 2008, godine – saopštio je Savet EU.

Predsedništvo Saveta i Evropski parlament postigli su danas privremeni dogovor o odluci o neprihvatanju ruskih putnih isprava izdatih u Ukrajini i Gruziji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dogovoreni tekst podleže proceduri odobrenja Saveta i Evropskog parlamenta pre nego što prođe kroz formalnu proceduru usvajanja.

Ruske putne isprave izdate u ovim regionima već nisu priznate ili su u procesu nepriznavanja od strane zemalja članica EU.

Ova odluka ima za cilj da postavi zajednički pristup, obezbedi pravilno funkcionisanje spoljnih granica i zajedničke vizne politike i zaštiti bezbednost država članica EU, javio je Savet Unije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter