Izvor: Tanjug
28.10.2022 u 15:34
0

FINCI OTKRILI VELIKI PROBLEM Pukotine na četiri pumpe za vodu reaktora 3 nuklearne elektrane Olkiluoto!

U finskoj nuklearnoj elektrani Olkiluoto na sve četiri pumpe za vodu koje su priključene na nuklearni reaktor 3 otkrivene su pukotine veličine od nekoliko centimetara, saopštio je operater nuklearke TVO.

TVO je istakao da još nisu poznati uzroci tih oštećenja na pumpama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Operater je na Tviteru naveo da još nije jasno kako će ta oštećenja uticati na planirano puštanje u rad nuklearne elektrane, preneo je Rojters.

Oštećenja su prvi put prijavljena ranije ovoga meseca kada je operater saopštio da će puštanje u rad nuklearke biti odloženo za 27. decembar.

PEKING POZDRAVLJA RUSKU POLITIKU: Cenimo Putinov stav da je Tajvan deo Kine

Nuklearni reaktor 3 trebalo je da počne da radi 2009. godine, ali je zbog nekoliko tehničkih problema puštanje u rad odloženo.

Nuklearka Olkiluoto nalazi se na istoimenom ostrvu na jugozapadu Finske i njen reaktor 3 je najveći u Evropi i trebalo bi da proizvodi 1.600 megavata struje.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter