Izvor: TANJUG
28.10.2022 u 14:26
0

BRAZILAC ŠPIJUNIRAO ZA RUSE? Hapšenje u Norveškoj-preti mi kazna do 3 godine zatvora

Služba bezbednosti norveške policije (PST) podigla je optužnicu protiv brazilskog državljanina koji je priveden u gradu Tromso zbog sumnje da je ilegalan imigrant i da prikuplja podatke za ruske specijalne službe, javila je danas norveška državna televizija NRK.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-PST je optužila istraživaca sa univerziteta u Tromsu zbog nezakonitih obaveštajnih podataka. Danas će biti odlučeno o privremenoj kaznenoj meri-navodi se u izveštaju PST. 

Norveška specijalna služba insistira na tome da je uhapšeni zapravo Rus i da radi za ruske obaveštajne službe.

-Osoba je optužena za nezakonito obaveštajno delovanje koje bi moglo da šteti temeljnim nacionalnim interesima. Takođe je osumnjičen za nezakonite obaveštajne aktivnosti koje bi mogle da štete bezbednosnim interesima drugih država- dodaje se u izveštaju.

Prema zakonu koji se tiče nezakonitog obaveštajnog posla, muškarcu preti kazna do tri godine zatvora.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter