Izvor: Tanjug
21.11.2021 u 13:57
0

FRANCUSKA: Raste broj novozaraženih alarmantnom brzinom

Broj novozaraženih tokom petog talasa epidemije korona virusa u Francuskoj raste alarmantnom brzinom, saopštila je danas francuska vlada.

Broj novih slučajeva obolelih od kovid-19 na dnevnom nivou skoro se udvostručio tokom protekle nedelje, prenose strani mediji. 

Sedmodnevni prosek novih slučajeva dostigao je juče 17.153, u odnosu na 9.458 nedelju dana ranije, navele su zdravstvene vlasti, dodajući da je to povećanje od 81 odsto.

– Peti talas počinje brzinom svetlosti – rekao je portparol vlade Gabrial Atal.

Poslednje sedmodnevno povećanje je tri puta veće od prosečnog porasta slučajeva zabeleženog u prethodne tri nedelje, što ukazuje na eksponencijalno ubrzanje infekcija.

Za sada porast broja infekcija nije doveo do masovnog priliva pacijenata sa kovid-19 u bolnice.

Vlasti smatraju da je mali broj pacijenata na intenzivnoj nezi rezultat visoke stope vakcinacije u Francuskoj koja je, kako smatraju veoma efikasna protiv najopasnijih oblika kovid-19.

Bolnice su juče prijavile da se na lečenju nalazi ukupno 7.974 pacijenata sa kovid-19, od kojih je 1.333 na intenzivnoj nezi.

– Uvođenje zdravstvenih propusnica još tokom leta, takođe, je pomoglo da se kovid-19 drži pod kontrolom – rekao je Atal i dodao da vlada ostaje pri svom stavu da težinu ograničenja nose nevakcinisane, a ne vakcinisane osobe. 

Zdravstvene propusnice potrebne za ulazak u francuske restorane, kafiće i mnoge kulturne objekte, potvrđuju da je osoba potpuno vakcinisana, da se nedavno oporavila od kovid-19 ili da je negativna na testu na virus. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter