Izvor: Tanjug
18.09.2021 u 12:27
0

Francuski ambasador: AUSTRALIJA NAPRAVILA VELIKU GREŠKU!

Francuski ambasador u Australiji Žan Pjer Tibo opisao je kao veliku grešku neočekivano otkazivanje Australije velikog ugovora o podmornicama sa Parizom u korist novog dogovora sa SAD.

PROČITAJTE JOŠ:  SEVERNA KOREJA: Satelitski snimci pokazuju da se šire nuklearna postrojenja

Francuski diplomata dao je svoj komentar danas dok je napuštao rezidenciju u glavnom gradu Kanberi, nakon odluke Francuske da povuče svog ambasadora.

-Ovo je bila velika greška, veoma loše postupanje u parterstvu- poručio je Tibo. 

On je objasnio da je sporazum o naoružanju između Pariza i Kanbere trebalo da se zasniva na poverenju, međusobnom razumevanju i iskrenosti.

Pre nego što je opozvan, francuski ambasador je saopštio u petak da je saznao za dogovor o američkim podmornicama ,kako je naveo, kao i svi, zahvaljujući australijskoj štampi.

-Nikada nismo bili obavešteni o bilo kakvim bitnim promenama. Bilo je mnogo mogućnosti i mnogo kanala. Nikada nije pomenuta takva promena -rekao je francuski ambasador.

PROČITAJTE JOŠ:  PONOVO NAPAD NA TALIBANE: 20 ranjenih!

Francuska je prethodno saopštila da je odlučila da povuče svoje ambasadore iz SAD i Australije na konsultacije nakon što je Kanbera sklopila bezbednosni sporazum sa Vašingtonom i Londonom, nazvan Aukus, koji podrazumeva i isporuku novih nukelarnih pormornica i okončanje dogovora o nabavci francuskih podmornica vrednog 66 milijardi dolara.

Australija je danas poručila da žali zbog odluke Pariza da povuče svog ambasadora u Kanberi i naglasila da poštuje odnos sa Francuskom sa kojom će, kako je rečeno, nastaviti saradnju po mnogim pitanjima od zajedničkog interesa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter