Izvor: tass
25.02.2024 u 09:48
1

GINU KAO GLINENI GOLUBOVI: Kijev je tokom proteklog dana izgubio 425 vojnika u blizini Avdejevke – SAOPŠTO najviši ruski vrh

Ruski vrh Južna borbena grupa poboljšala je svoje prednje ivice i nanela štetu vatrenom moći formacijama 28. mehanizovane brigade ukrajinske vojske i 241. brigade teritorijalne odbrane u blizini naselja Krasnoje i Kurdjumovka. Kijev izgubio 425 vojnika kod Avdejevke tokom proteklog dana

Ruske snage napale su jedinice ukrajinske vojske u blizini Avdejevke u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), ubivši i ranivši oko 425 neprijateljskih pripadnika tokom proteklog dana u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, saopštilo je u subotu Ministarstvo odbrane Rusije.

Evo detalja o ovom i drugim borbenim dejstvima koja su se desila tokom protekle nedelje, navodi se u biltenu ruskog ministarstva odbrane.

BRAVO TRAMPE – GAZI DALJE! DONALD POČISTIO HEJLI u rođenoj državi, sve bliže BELOJ KUĆI

Avdejevski pravac
„Na pravcu Avdejevke, jedinice Centra borbene grupe nastavile su sa zauzimanjem povoljnijih mesta i položaja i nanele štetu nagomilanom ljudstvu i opremi 24. i 53. mehanizovane brigade ukrajinske vojske. Neprijatelj je izgubio čak 425 poginulih i ranjenih vojnika, tri tenka. , 10 borbenih oklopnih vozila i 24 motorna vozila“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ruske snage su takođe odbile dva kontranapada jurišnih grupa 59. mehanizovane brigade i 3. jurišne brigade ukrajinske vojske u blizini naselja Pervomajskoje i Lastočkino u Donjeckoj Narodnoj Republici, precizira Ministarstvo.

Kupjanska oblast
Ruske snage su tokom proteklog dana odbile tri kontranapada ukrajinske vojske u pravcu Kupjanska i uništile oko 55 neprijateljskih vojnika i tri komada opreme, saopštilo je ministarstvo.

„U pravcu Kupjanska, jedinice Zapadne borbene grupe izvele su aktivna dejstva, nanele vatrenu štetu formacijama 30. i 32. mehanizovane brigade ukrajinske vojske i odbile tri protivnapada neprijatelja kod naselja Sinkovka u Harkovskoj oblasti. Gubici ukrajinske vojske su iznosili do 55 ljudi, dva kamioneta i motorizovani artiljerijski sistem Gvozdika“, saopštilo je ministarstvo.

Donjecka oblast
Ruske snage su odbile kontranapad ukrajinske vojske u oblasti Donjecka, eliminišući više od 395 neprijateljskih vojnika i 16 komada opreme tokom proteklog dana, saopštilo je ministarstvo.

„Na Donjeckom pravcu jedinice Južne borbene grupe poboljšale su svoje prednje ivične položaje i nanele su vatrenom moći formacije 28. mehanizovane brigade ukrajinske vojske i 241. brigade teritorijalne odbrane u blizini naselja Krasnoje i Kurdjumovka u Donjeckoj Narodnoj Republici. , odbili su kontranapad jurišne grupe 42. mehanizovane brigade ukrajinske vojske u blizini naselja Bogdanovka u Donjeckoj Narodnoj Republici“, saopštilo je ministarstvo.

Gubici ukrajinske vojske na pravcu Donjecka u protekla 24 sata iznosili su više od 395 pripadnika, dva tenka, četiri borbena oklopna vozila, devet motornih vozila, motorizovani artiljerijski sistem Gvozdika i haubica D-30, precizira se.

„U pravcu južnog Donjecka jedinice Borbene grupe Istok nanele su vatrenom moći formacije 108. brigade teritorijalne odbrane u blizini naselja Lugovskoje u Zaporoškoj oblasti. Osim toga, odbile su kontranapad jurišne grupe 58. mehanizovane brigade u blizini naselja Ševčenko u Zaporoškoj oblasti“, saopštilo je ministarstvo.

Gubici neprijatelja u pravcu južnog Donjecka u protekla 24 sata iznosili su 125 ukrajinskih pripadnika, šest motornih vozila i artiljerijski sistem američke proizvodnje M777, precizira Ministarstvo.

Hersonska oblast
Ruske snage su izvele kombinovane udare na jedinice ukrajinske vojske u pravcu Hersona, uništivši oko 35 neprijateljskih vojnika tokom proteklog dana, saopštilo je ministarstvo.

„U pravcu Hersona, jedinice borbene grupe Dnjepar, koje su dejstvovale zajedno sa artiljerijom, nanele su kombinovanom vatrenom snagom formacije 65. i 118. mehanizovane brigade ukrajinske vojske u blizini naselja Rabotino i Verbovoje u Zaporoškoj oblasti, kao rezultat njihove dobro koordinisane operacije“, saopštilo je ministarstvo.

Gubici ukrajinske vojske u pravcu Hersona u protekla 24 sata iznosili su 35 pripadnika, osam motornih vozila, artiljerijski sistem američke proizvodnje M777, motorizovani artiljerijski sistem Gvozdika i haubica D-30. Pored toga, oni su zbrisali terensko skladište municije ukrajinske vojske, precizira se.

Vazduhoplovstvo i PVO
„Mogućnosti PVO oborile su dva aviona MiG-29 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u blizini naselja Jasenovoe i Selidovo u Donjeckoj Narodnoj Republici“, saopštilo je ministarstvo.

„Tokom poslednja 24 sata, snage PVO presrele su vođenu avio-bombu JDAM i dve rakete višecevnog raketnog sistema HIMARS američke proizvodnje. Pored toga, uništile su 92 ukrajinske bespilotne letelice, posebno u blizini naselja Volnovaha u Donjeckoj Narodnoj Republici, Čubarevka u Zaporoškoj oblasti, Nova Zburjevka i Nova Majačka u Hersonskoj oblasti“, saopštilo je ministarstvo.

Broj uništene opreme
„Operativno-taktička avijacija, bespilotne letelice, raketne trupe i artiljerija ruskih grupacija snaga nanele su udare na ukrajinsku ljudsku snagu i vojnu tehniku u 117 oblasti“, saopštilo je ministarstvo.

Sve u svemu, ruske oružane snage su uništile 574 ukrajinske osnove

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “GINU KAO GLINENI GOLUBOVI: Kijev je tokom proteklog dana izgubio 425 vojnika u blizini Avdejevke – SAOPŠTO najviši ruski vrh”

  1. Zalosno i sa jedne i druge strane, stvarno besmislen rat i na kraju kad milioni izginu opet će olovka bit jača nego i jedna raketa, bas ko i kod nas, bolje 10 godina da smo se dogovarali nego 3 ginuli i na kraju 51 : 49 kako je i trebalo da bude

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter