Izvor: Sputnik Srbija
08.08.2022 u 11:10
0

GRANATIRANJE ZAPOROŠKE ATOMSKE CENTRALE JE BILO NAMERNO: To je pretnja po nuklearnu bezbednost Evrope!

Ukrajinsko granatiranje Zaporoške atomske centrale predstavlja realnu pretnju nuklearnoj bezbednosti ne samo same republike, već i Evrope, navodi se u komentaru ambasade Rusije u Vašingtonu.

„Obratili smo pažnju na kampanju dezinformacija koju su pokrenuli lokalni mediji sa ciljem da se našoj državi pripiše odgovornost za situaciju sa Zaporoškom atomskom centralom. Proizvoljno se navodi da su ruski vojnici izveli artiljerijske napade na teritoriju atomske centrale. Pravo stanje stvari je upravo suprotno“, napisali su ruske diplomate na telegram kanalu ambasade.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Ovo nije prva provokacija Kijeva na opasnim objektima. Granatiranje Zaporoške atomske centrale je bilo namerno. Kako bi se diskreditovala Rusija, ukrajinske vlasti se ne gnušaju ni od čega, stvarajući realnu pretnju nuklearnoj bezbednosti, ne samo Ukrajini, već i Evropi“, naglašava se u komentaru.

NEMIRI KOJI ĆE NAPRAVITI OZBILJNE PROBLEME U DRUŠTVU: Desničarski ekstremisti na jesen planiraju novi talas protesta u Austriji!

Prema podacima međuresornog koordinacionog centra Rusije o humanitarnom reagovanju na Ukrajinu, „ukrajinski ekstremisti su 5. avgusta ispalili artiljerijske granate na teritoriju ukazanog objekta“, podsetile su diplomate.

Tom prilikom oštećena su dva dalekovoda i vodovod.

„Samo zahvaljujući efikasnim i svojevremenim akcijama ruske vojske za zaštitu stanice, infrastruktura od vitalnog značaja nije oštećena“, ističe se u tekstu.

Ruske diplomate pozivaju UN i Međunarodnu agenciju za atomsku energiju da osude zločinačke akcije Kijeva i preduzmu hitne mere kako bi se sprečile provokacije na opasnim objektima Ukrajine.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter