Izvor: tanjug
20.08.2022 u 16:17
0

GUTEREŠ: Vlade i privatni sektor trebalo da sarađuju kako bi rusku hranu i đubrivo, kao i ukrajinsko žito isporučili na svetska tržišta u okviru sporazuma o izvozu hrane!

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izjavio je danas da bi vlade i privatni sektor trebalo da sarađuju kako bi rusku hranu i đubrivo, kao i ukrajinsko žito isporučili na svetska tržišta u okviru sporazuma o izvozu hrane postignutom prošlog meseca uz posredovanje Turske i UN.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ŠOJGU O KIJEVSKOM UDARU NA ZATVOR U JELENOVKI: Ukrajinsko rukovodstvo je izvršilo ciničan masakr nad zarobljenicima zbog straha od njihovih svedočenja

„Drugi paket ovog sporazuma se odnosi na nesmetan pristup za rusku hranu i đubriva svetskim tržištima jer ovi proizvodi ne podležu sankcijama. Važno je da sve vlade i privatni sektor sarađuju kako bi ove proizvode izneli na tržište“, rekao je Gutereš na konferenciji za novinare u Istanbulu, prenosi Rojters.

On je ukazao da je izvoz hrane i đubriva iz Ukrajine i Rusije ključan za dalje smirivanje tržišta i sniženje cena za potrošače.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter