Izvor: Alo.rs
14.11.2023 u 08:08
0

HAMAS KUKA U KRVAVIM RANAMA, MOLI ZA MILOST: „Pustićemo taoce, samo nam dajte pet dana“

Trideset deveti dan sukoba Izraela i Hamasa. Hamas je izgubio kontrolu nad Pojasom Gaze, tvrdi izraelski ministar odbrane Joav Galant.

MILIONI DOLARA DNEVNO: Evo koliko Izrael košta operacija protiv Hamasa

Portparol Odbrambenih snaga Izraela Danijel Hagari saopštio je da su izraelski vojnici izvršili raciju na bolnicu Rantisi u Gazi, gde su, kako tvrdi, u podrumu pronašli komandni centar Hamasa.

07.30 – IDF: Ispod bolnice u Gazi pronađen komandni centar Hamasa

Portparol izraelske vojske (IDF) Danijel Hagari saopštio je da su pripadnici IDF-a izvršili raciju u dečjoj bolnici Rantisi u gradu Gaza i da su ispod nje pronašli komandni centar palestinske militantne grupe Hamas.

„Ispod bolnice, u podrumu, pronašli smo komandni i kontrolni centar Hamasa, prsluke za bombaše samoubice, granate, puške AK-47, eksplozivne naprave i drugo oružje, kompjutere, novac“, rekao je Hagari na konferenciji za novinare, prenosi Tajms of Izrael.

07.00 – Izraelska vojska: U kopnenoj operaciji do sada poginulo 46 vojnika

Broj poginulih izraelskih vojnika od početka kopnene operacije u Gazi dostigao je 46, prenosi Tajms of Izrael saopštenje vojske.

„Još dva vojnika ubijena su u borbi protiv Hamasovih terorista u severnom pojasu Gaze, čime je broj poginulih u izraelskoj kopnenoj operaciji povećan na 46“, navedeno je u saopštenju.

06.30 – SZO: Bolnica Al-Šifa gotovo pretvorena u groblje, tela u bolničkom krugu

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da je bolnica Al-Šifa, najveća u gradu Gazi, gotovo pretvorena u groblje zbog toga što oko bolnice ima tela koja ne mogu da budu odneta u mrtvačnice niti sahranjena. Portparol SZO Kristijan Lindmajer izjavio je da je oko 600 ljudi ostalo u bolnici, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

06.00 – Hamas: Oslobodili bismo do 70 žena i dece u zamenu za petodnevno primirje

Palestinska militantna grupa Hamas saopštila je da je posrednike iz Katara obavestila da je spremna da oslobodi do 70 žena i dece koji su u zarobljeništvu u Pojasu Gaze u zamenu za petodnevno primirje.

„Primirje treba da obuhvati potpuni prekid vatre i omogući dostavu humanitarne pomoći širom Pojasa Gaze“, rekao je portparol Hamasa Abu Ubaida, prenosi Rojters.

Borbe oko bolnice

Teške borbe i dalje se vode i u okolini bolnice Šifa, dok je u njoj „zarobljeno“ na stotine pacijenata. Sve bolnice u severnom delu enklave su van funkcije, saopštilo je ministarstvo zdravlja u Gazi. Najmanje 11.240 Palestinaca ubijeno je u Pojasu Gaze od 7. oktobra u izraelskim napadima, uključujući 4.630 dece i 3.130 žena, saopštilo je ministarstvo zdravlja u Gazi.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter