Izvor: Alo.rs
29.01.2024 u 11:55
0

HAMAS OBJAVIO USLOVE: Taoci će biti slobodni ako Izrael uradi ovo

Hamas objavio uslove za puštanje taoca, evo šta traže od Izraela.

Palestinski pokret Hamas saopštio je da je za oslobađanje talaca koje drži ovaj militantni pokret potrebno da se garantuje prekid izraelske ofanzive i povlačenja svih izraelskih snaga iz Pojasa Gaze. U ovom trenutku nije jasno da li će Hamas, uz ispunjenje ovog uslova, osloboditi svih 132 talaca ili samo neke od njih.

Saopštenje je usledilo nakon što je Izrael održao sastanak sa katarskim i egipatskim posrednicima, nakon kojeg je rečeno da nije postignut sporazum.

TREĆI SVETSKI RAT: Smrtonosna vojna akcija bi mogla da počne svakog trenutka – meta već postoji

Neimenovani visokorangirani zvaničnik Hamasa rekao je Rojtersu da će uspeh sastanka u Parizu zavisiti od toga da li će Izrael pristati da okonča ono što je nazvao „sveobuhvatnom agresijom na Pojas Gaze“.

Prema njegovim rečima, sporazum bi morali da podrže Katar, Egipat i SAD. Te zemlje su juče poslale visoke delegate da razgovaraju o talačkoj krizi u Gazi sa visokorangiranim izraelskim obaveštajcima.

U ovom trenutku nije jasno da li će Hamas, uz ispunjenje ovog uslova, osloboditi svih 132 talaca ili samo neke od njih. Izrael tvrdi da su oni i dalje u Gazi.

Hamas je ranije saopštio da je za oslobađanje svih talaca potrebno da Izrael pusti hiljade Palestinaca koje, iz bezbednosnih razloga, drži u svojim zatvorima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter