Izvor: Alo.rs
08.11.2023 u 22:40
0

„HAMAS SE NE BORI NAJJAČE ŠTO MOŽE“: Vojni analitičari šokirali svojim zapažanje, nešto čudno se dešava u Gazi

Hamas se ne bori protiv izraelskih snaga onoliko žestoko koliko bi mogao, smatra vojni analitičar Majkl Klark.

On sugeriše da palestinska militantna grupa možda postavlja klopku unutar grada Gaze ili koriste tunele za kretanje prema jugu gde čekaju napad. Klark je također izrazio sumnju jesu li se izraelske snage zaista probile do središta grada.

„Još mi nije jasno bori li se Hamas najjače što može“, kaže Klark. „Imam osećaj da se samo neki od njih bore, a dosta ih je otišlo na jug i samo čekaju razvoj događaja“.

Hamas bi, navodi Klark, mogao pružiti mnogo žešći otpor od onoga dosad da su hteli. „Ali, iz nekog razloga, mislim da ne žele to ili pokušavaju uvući Izraelce u grad Gazu i dovesti ih tamo pre nego što stvarno pokažu što mogu učiniti“, navodi vojni analitičar.

KOLONE IZBEGLICA NAPUŠTAJU GAZU: Izrael tvrdi da je Hamas izgubio kontrolu (VIDEO)

„U ovom trenutku mislim da se Hamas ne bori tako snažno kao što su Izraelci očekivali ili u tako velikom broju kako su očekivali“.

Klark takođe kaže kako nije baš siguran da su se izraelske snage probile do srca grada Gaze, kao što su u utorak rekli vodstvo Izraelskih obrambenih snaga (IDF) i izraelski premijer Bendžamin Netanjahu, nego da se još uvek probijaju do tamo. Oni su, kako navodi, još uvek vrlo oprezni i zauzimaju određena područja oko grada radije nego da napadaju.

„Probiće se i tada ćemo videti je li Hamas postavio klopke unutar grada Gaze ili će Hamas koristiti tunele samo da se makne s puta“, zaključio je Klark.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter