Izvor: Alo.rs
08.11.2023 u 22:20
0

KO JE NAJBOGATIJU KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA AMERIKE? Bajden je tek na 6. mestu

Forbs je izneo listu prema bogatstvu kandidata za predsedničke izbore u SAD 2024. godine

Forbs je Trampa proglasio najbogatijim kandidatom za predsednika SAD

Bivši američki predsednik Donald Tramp najbogatiji je od svih američkih predsedničkih kandidata za 2024. godinu, sa neto vrednošću od 2,6 milijardi dolara, dok je sadašnji predsednik Džzefo Bajden na šestom mestu, prema rangiranju koje je objavio časopis Forbs .

Magazin procenjuje da je Trampova neto vrednost 2,6 milijardi dolara. Sledi ga republikanski kandidat, preduzetnik Vivek Ramasvami , sa neto vrednošću od oko 880 miliona. Treće mesto takođe je zauzeo republikanski guverner Severne Dakote Dag Bargam, čiji je kapital iznosio najmanje 100 miliona.

IVANKA TRAMP IDE NA SUD: Ćerka ključni svedok u slučaju protiv Donalda Trampa

Aktuelni predsednik Bajden zauzeo je šesto mesto na rang listi, magazin procenjuje njegovu neto vrednost na 10 miliona dolara.

„Zajedno, 16 kandidata imalo je neto vrednost od oko 4 milijarde dolara, daleko manje nego 2020. godine, kada su u trci bili multimilijarderi Majk Blumberg i Tom Stajer“, primećuje Forbs.

Predsednički izbori u SAD zakazani su za novembar 2024. Tramp je u novembru 2022. najavio da će ući u trku za predsednika. Bajden je takođe zvanično objavio u aprilu da se kandiduje za drugi mandat kako bi „završio ono što je započeo“. Ako uspe da bude ponovo izabran, na početku svog drugog predsedničkog mandata imaće 82 godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter