Izvor: BSC HAPPY/KURIR
07.11.2023 u 22:26
0

HEZBOLAH PRETI IZRAELU: Pojačaćemo napade ako nastavite ofanzivu u Gazi (VIDEO)

Libanska šiitska, pro-iranska organizacija Hezbolah najavila je da će, ako Izrael nastavi svoju ofanzivu u Pojasu Gaze, pojačati svoje napade na pogranične oblasti Izraela i na američke vojne baze na Bliskom istoku do „potpune konfrontacije“.

U intervjuu za američku TV mrežu NBC Njuz Naim Kasem, zamenik generalnog sekretara Hezbolaha potvrdio je da njegova grupa učestvuje u sukobu kako bi se smanjio pritisak na Gazu i upozorio da sve češći napadi Hezbolaha na Izrael imaju za cilj da pošalju jasan signal izraelskom rukovodstvu da će proširenje kopnene operacije u Gazi imati ozbiljne posledice.

Ako Izrael i SAD nastave na ovaj način sa svojom agresijom, eskaliraju agresiju i pogoršaju situaciju, to će dovesti do potpune konfrontacije – upozorio je Kasem.

MOĆNI GENERAL ČUDOM IZBEGAO SMRT: Načelnik generalštaba preživeo atentat!

Portparol privremenih mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Libanu saopštio je 6. novembra da raste zabrinutost zbog sve većeg broja poginulih civila u sporadičnim sukobima Hezbolaha i Izraela i upozorio da je primetno da neprijateljstva izmiču kontroli u pograničnim oblastima.


Poslednji put sukob između šiitske organizacije Hezbolah i izraelske vojske izbio je 2006. godine, a Rezolucijom 1701 Saveta bezbednosti UN uspostavljen je prekid vatre u graničnom pojasu koji sada nadgleda 12.000 pripadnika mirovnih snaga iz 36 država.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter