Izvor: BSC HAPPY/KURIR
17.11.2023 u 17:49
0

NEMA VIŠE NI ANESTEZIJE: Hirurzi napustili poslednju gradski bolnicu u Gazi, ostalo 500 ranjenika!

Hirurzi su napustili poslednju gradsku bolnicu u Gazi koja je bila u funkciji Al Ahil, pošto je nestalo zaliha anestezije.

Britansko-palestinski hirurg Ghasan Abu Sita rekao je svom timu da je došlo vreme da napuste poslednju funkcionalnu bolnicu u gradu Gazi.

Bila je noćna mora – ostaviti 500 ranjenih znajući da nije preostalo ništa više onoga sa čim bi mogao da im pomogneš, jednostavno je jedna od najtežih stvari koje sam morao da uradim – rekao je Abu Sita, dan nakon što je napustio bolnicu i došao u kamp za izbeglice Nuseirat.

„Nismo više u mogućnosti da izvodimo operacije u bolnici Ahli. Bolnica je od sada stanica prve pomoći. Stotine ranjenih sada je u bolnici bez pristupa operaciji. Oni ce umreti od svojih rana“, napisao je Sita na svom nalogu na društvenoj mreži „X“.

TUŽNI I JEZIVI PRIZORI: Snimci pre i posle bombardovanja pokazuju koliko je GAZA UNIŠTENA (VIDEO)

Sita je ispričao da su on i njegov tim bili zauzeti poslednjih nedelja zbrinjavajući pacijente posle izraelskog vazdušnog napada na obližnju džamiju, i nakon što su izraelske snage opkolile, a potom i ušle u najveću bolnicu u Gazi, Al Šifu, dodajući da je bolnica Al Ahil primila obaveštenje da su je izraelski tenkovi opkolili.

Izrael je naredio evakuaciju cele severne polovine pojasa Gaze, uključujući i grad Gazu, a posledično, sve bolnice koje se nalaze u severnom delu prestale su da rade.

Ministarstvo zdravlja Gaze saopštilo je da je do 16. novembra samo devet od 35 bolnica enklave funkcionisalo makar delimično. Bolnice u Gazi prepune su pacijenata, dok se bore sa nedostatkom zaliha od početka izraelskih napada koji su usledili posle napada palestinske militantne grupe 7. oktobra na Izrael.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter