Izvor: HappyBSC
08.04.2022 u 10:11
0

HOROR PROGNOZE ZA RUSKO-UKRAJINSKI RAT: „Čeka nas sukob kakav Evropa nije videla generacijama“

Vojni analitičar Nik Rejnolds iz instituta „Royal United Services Institute“ govorio je o tome kako bi moglo da izgleda sledećih nekoliko nedelja u ukrajinskom regionu Donbas.

Pritom se osvrnuo na izjavu ukrajinskog ministra spoljnih poslova koji je rekao da bi skorašnja situacija u Donbasu mogla da podseća na Drugi svetski rat.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Da, mislim da je to tačno. Rusi su povukli vojne snage sa severa Ukrajine, stoga nas možda čeka sukob kakav Evropa nije videla generacijama – rekao je Rejnolds, a prenosi BBC.

Rejnolds smatra da je upitno može li Ukrajina stvarno da povrati nazad tu teritoriju, jer je previše nepoznatih faktora.

– Mnoge Ukrajince je ohrabrilo povlačenje ruskih snaga na severu, ali na jugu i istoku se karta sve više crveni i to pre nego što je stiglo pojačanje sa severa. Dakle, Rusija još uvek ima dobre temelje za napredovanje na jugu i istoku – smatra vojni analitičar.

– Ukrajina je preokrenula igru na bojnom polju zbog oružja koje joj je slao Zapad. Ali NATO joj je isporučio značajnu količinu svojih zaliha, a ta je zaliha ograničena. Iako će Ukrajini u sledećim nedeljama rata zapadno oružje biti apsolutno neophodno, pitanje je hoće li ga moći, i u kojoj meri, nabaviti – rekao je Rejnolds.

– Naime, nije lako pojačati industrijsku proizvodnju sofisticiranog oružja poput Stingera, Javelina i NLAW-a jer zahtevaju složene lance snabdevanja. Smatram da zapadne vlade jedva drže korak s potražnjom za tim oružjem – dodao je.

– „Switchblade“ dronovi bi mogli u kratkom vremenu promeniti stvari na terenu, ali pitanje je postoji li još neka druga vrsta oružja koja bi imala sličan efekat – smatra vojni analitičar.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Što se tiče oružja koje Ukrajina dobija od Zapada, Rejnolds navodi da je ta zaliha ipak ograničena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter