Izvor: BSC HAPPY
23.02.2023 u 15:32
0

I KINEZE INTERESUJE ISTRAGA: „Nadamo se da će SAD moći da obezbede obaveštajne podatke o eksplozijama u Severnom toku, umesto da uskrate informacije!“

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je Sjedinjene Države da podele informacije o sabotaži u sistemu Severni tok, rekao je u četvrtak portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin.

„Nadamo se da će SAD moći da obezbede obaveštajne podatke o eksplozijama u Severnom toku (i Severnom toku 2), umesto da uskrate informacije“, rekao je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova.

Osim toga, Vang Venbin je naglasio da je Kina igrala konstruktivnu ulogu od početka sukoba, pozivajući strane da ponovo počnu pregovore i mirnim putem reše nesuglasice.

„SVE JE NA AMERIKANCIMA“ Lukašenko uveren da se Rusija zalaže za okončanje sukoba u Ukrajini

„Nord Stream AG“ je 27. septembra 2022. prijavio „štetu bez presedana“, koja je prethodnog dana naneta na tri linije gasovoda Severni tok. Švedski seizmolozi snimili su dve eksplozije duž gasovoda Severni tok 26. septembra 2022. Švedsko tužilaštvo je 18. novembra 2022. saopštilo da su eksplozije duž gasovoda bile akt sabotaže. Rusko tužilaštvo otvorilo je krivični postupak po optužbi za međunarodni terorizam.

Američki istraživački novinar Simor Herš rekao je u svom članku objavljenom 8. februara da su ronioci američke mornarice postavili eksploziv ispod ruskih gasovoda Severni tok 1 i 2 uz pomoć norveških stručnjaka pod maskom vežbe „BALTOPS 22“ prošlog juna. U priči se citira neidentifikovani izvor koji je rekao da je američki predsednik Džozef Bajden lično odobrio operaciju nakon devet meseci razgovora sa zvaničnicima administracije zaduženim za pitanja bezbednosti.

Adrijen Votson, portparol Saveta za nacionalnu bezbednost u Beloj kući, rekla je za TASS, odgovarajući na pitanje novinske agencije, da je Heršova priča potpuno lažna i potpuna fikcija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter