Izvor:
17.11.2023 u 12:33
0

ILON MASK IMA SCENARIO U GLAVI: Zbog veštačke inteligencije svi ćemo ostati bez posla

Veštačka inteligencija bi mogla da postane najrazornija sila u istoriji koja će u pitanje dovesti sam smisao života

„Moći ćete da imate posao, ali samo ako budete želeli da ga imate zbog ličnog zadovoljstva. Veštačka inteligencija će biti u stanju da radi apsolutno sve“, smatra osnivač Tesle i SpaceX-a

Veštačka inteligencija bi mogla da postane najrazornija sila u istoriji koja će u pitanje dovesti sam smisao života, izjavio je milijarder Ilon Mask istakavši da bi ona svakog čoveka na svetu mogla da ostavi bez posla.

„Prvi put ćemo imati nešto što je pametnije od najpametnijeg čoveka. Teško je reći u kom trenutku će se to tačno desiti, ali će se doći do tačke kada posao više neće biti potreban„, rekao je Mask u razgovoru sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom, u Lankaster Hausu, službenoj rezidenciji Vlade Velike Britanije.

 

„Moći ćete da imate posao, ali samo ako budete želeli da ga imate zbog ličnog zadovoljstva. Ali, veštačka inteligencija će biti u stanju da radi apsolutno sve“, istakao je Mask.

Osnivač i izvršni direktor kompanija Tesla i SpaceX, očekuje da će veštačka inteligencija mnoge stvari učiniti ostvarivim, ali i da u tome neće biti ograničenja. Prema njegovim rečima, to je istovremeno i dobro i loše.

Zbog svega toga, kako je ukazao, jedan od izazova budućnosti će biti to kako pronaći smisao života.

Ilon Mask je i ranije više puta upozoravao na pretnje koje predstavlja veštačka inteligencija, pa je jednom čak poručio i da bi veštačka inteligencija mogla da bude opasnija od nuklearnog oružja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter