Izvor: Sputnjik
26.02.2023 u 09:12
0

ILON MASK odgovorio američkom analitičaru: „U Ukrajini je 2014. izvršen državni udar“ (FOTO)

U Ukrajini je 2014. godine, bez sumnje, izvršen državni udar, napisao je biznismen Ilon Mask na Tviteru.

-Ti izbori su možda bili nepošteni, ali nema sumnje da se zaista dogodio državni udar- napisao je Mask, komentarišući objavu jednog od korisnika koji je postavio izvod iz članka američkog političkog analitičara Džona Miršajmera.

Miršajmer je u ovom članku naveo da je za predsednika Rusije Vladimira Putina nezakonito svrgavanje demokratski izabranog predsednika Ukrajine bilo „poslednja kap“.

Pristalice evrointegracija zauzele su glavni kijevski trg – Majdan Nezaležnosti (Trg Nezavisnosti) – 21. novembra 2013. godine, odmah nakon izjave vlade o suspenziji potpisivanja asocijacije sa EU. Kasnije je Majdan postao epicentar sukoba policije i ekstremista, sukobi su se pretvorili u desetine žrtava.

ZELENSKI UPOZORIO AMERIKU: Nastavite da podržavate Ukrajinu ili rizikujete…

U februaru 2014. Vrhovna rada je uklonila sa vlasti Viktora Janukoviča, koji je tada bio predsednik, i on je bio primoran da napusti Ukrajinu.

Kasnije je za šefa zemlje izabran Petro Porošenko.

BONUS VIDEO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter