Izvor: BSC HAPPY
26.02.2023 u 08:52
0

Rusija, Turska, Sirija i Iran planiraju sastanak ministara spoljnih poslova

Organizovanje četvorosmernog sastanka ministara spoljnih poslova stavljeno je na dnevni red, rekao je Bogdanov.

Rusija, Turska, Sirija i Iran započele su rad na određivanju vremena i modaliteta za sastanak svojih ministara spoljnih poslova, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov u intervjuu za TASS.

– Organizovanje četvorosmernog sastanka ministara spoljnih poslova stavljeno je na dnevni red. U toku je rad na utvrđivanju njegovog modaliteta i vremena – rekao je Bogdanov, koji je i izaslanik predsednika za Bliski istok i Afriku.

Diplomata je rekao da je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare sa egipatskim ministrom spoljnih poslova Samehom Šukrijem rekao da Rusija podržava učešće Irana u svim daljim razgovorima za normalizaciju odnosa između Turske i Sirije.

VILIJAM BERNS SAOPŠTIO: SAD uverene da Kina razmatra isporuku oružja Rusiji

– To bi omogućilo da se iskoristi potencijal koji je izgrađen u okviru procesa iz Astane, koji je dokazao svoju efikasnost – rekao je Bogdanov.

Ministri odbrane Rusije, Sirije i Turske održali su konsultacije u Moskvi 28. decembra 2022. u okviru procesa normalizacije odnosa između Ankare i Damaska.

Turski izvori su izvestili da su se strane složile da formiraju trilateralnu komisiju.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter