Izvor: telegraf.rs
15.02.2021 u 21:06
0

IZAŠAO NA SLOBODU POSLE 68 GODINA: Sve vreme je tvrdio da nikoga nije ubio

Zatvorenik u Sjedinjenim Američkim Državama pušten je u četvrtak na slobodu nakon što je proveo 68 godina iza rešetaka prilikom čega je sve vreme govorio kako nikoga nije ubio.

Džozef Ligon (83) imao je samo 15 godina kada je osuđen na doživotni zatvor nakon što je 1953. učestvovao u nizu pljački i napada sa grupom pijanih tinejdžera u Filadelfiji, pri čemu je smrtno stradalo dvoje ljudi.

Četiri godine kasnije savezna država Pensilvanija smanjila je kazne za njega i još 500 drugih malolenih zatvorenika osuđenih na doživotni zatvor.

Godine 2017. Ligonu je ponovo izrečena kazna – na 35 godina zatvora i tada je dobio priliku da pristane na uslovnu kaznu, ali je on to odbio

– Želeo bih da budem slobodan. S uslovnom kaznom morate da budete pod nadzorom, ne možete bez dozvole ni grad da napustite – kazao je.

Njegov advokat Bredli Bridž tražio je prošle godine od saveznog suda njegovo puštanje na slobodu.

– Ustav zahteva da se celokupna kazna izrečena maloletniku individualizuje. Jedna kazna koja svima odgovara nije u skladu sa ustavom – napisao je njegov branilac, a u novembru je njegov predlog prihvaćen te je naređeno da se Ligonu ili izrekne ponovna kazna ili da se pusti na slobodu u roku od 90 dana.

VAŽNO JE I OVO

NISU DOVOLJNE SAMO ZIMSKE GUME I LANCI: Pred nama su ledeni dani i ove stvari MORATE IMATI U KOLIMA

EU u pregovorima sa Modernom i AstraZenekom, cilj je vakcinisanje 70 odsto odraslih do leta

ZAVRŠIO IZA REŠETAKA: Uhapšen zbog sumnje u nelegalnu prodaju duvana

KOČOVIĆ POTRESEN: „42 osobe koje sam poznavao su UMRLE od korone…!“

Ligon je iz zatvora izašao u četvrtak.



– To za mene nije bio tužan dan – rekao je ovaj 83-godišnjak koji se većinu vremena u zatvoru držao po strani i radio kao domar, a tamo je naučio da piše i čita. U slobodno vreme trenirao je boks i redovno vežbao.

Ligon je rođen u Alabami u vrlo siromašnoj porodici. Nakon što se preselio u Filadelfiju, krenuo je u osnovnu školu, ali pao je četvrti razred jer je bio nepismen. Među vršnjacima nikako nije bio prihvaćen, te je s 15 godina upao u loše društvo.

Stotine zatvorenika 70-ih je pušteno na slobodu u procesu pomilovanja, ali Ligon nikad nije hteo da prizna da je počinio zločin.

– Ja sam jedna vrlo tvrdoglava osoba. Takav sam rođen – zaključio je.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter