Izvor: Tanjug
06.05.2023 u 22:36
0

KADIROV POSLAO PISMO PUTINU: „MORAMO ODMAH U BAHMUT!“

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov rekao je danas da je poslao zvanično pismo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu sa zahtevom da mu se izda naređenje da prerasporedi jedinice Ahmata u Artjomovsk, kako Rusi nazivaju Bahmut.

Kadirov u pismu izražava želju da, s obzirom na trenutnu situaciju, budu izdata naređenja za povlačenje jedinica Ahmata sa drugih pravaca i njihovo prebacivanje na položaje u Bahmutu i okolini, koje drži paravojna grupa Vagner.

ATENTAT NA ČUVENOG RUSKOG PISCA: Eksplodirao automobil Zahara Prilepina

Kadirov je rekao da je pismo, čiji je snimak objavio na svom Telegram kanalu, već poslato.

Osnivač grupe Vagner Jevgenij Prigožin rekao je danas da je kontaktirao predstavnike čečenskog predsednika kako bi započeli prebacivanje snaga sa položaja u Bahmutu.

Kadirov je rekao da je „Ahmat“ spreman da napreduje ka Artjomovsku (Bahmutu), a da je nekoliko jedinica već krenulo „u pravcu izvođenja specijalne vojne operacije“.

Bahmut je strateški grad u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici za koji se ruska i ukrajinska strana bore već više od 10 meseci.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter