Izvor: Happy BSC
07.10.2022 u 22:29
0

KAKO JE VLADIMIR PUTIN PROSLAVLJAO ROĐENDANE: Od radnih sastanaka, preko šetnje kroz planine, do obilaska sibirskih tajgi (FOTO)

Danas, 7. oktobra navršava se 70 godina od rođenja predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.  

PUTIN SLAVI 70. ROĐENDAN: Intimna proslava u senci naspram invazije na Ukrajinu i upotrebe atomskog naoružanja protiv Zapada!

Kako je šef države proveo rođendan u različitim godinama preneo je TASS. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

2000. godina

Vladimir Putin proslavio je svoj prvi rođendan kao predsednik (48 godina) u Pavlovsku, predgrađu Sankt Peterburga. Čestitao mu je opunomoćeni predstavnik predsednika Ruske Federacije u Severozapadnom federalnom okrugu Viktor Čerkesov,Gubernatori Sankt Peterburga i Lenjingradske oblasti Vladimir Jakovljev i Valerij Serdjukov, udovica Anatolija Sobčaka LJudmila Narusova, glumci Kiril Lavrov i Mihail Bojarski, umetnički direktor Marijinskog teatra Valerij Gergijev, trener džudoa Anatolij Rahlin, rektor Sankt Peterburgskog državnog univerziteta (SPbGU) LJudmila Verbickaja, Nikolaj Kropačev, dekan Pravnog fakulteta Sankt Peterburgskog državnog univerziteta, Vladimir Litvinjenko, rektor Sanktpeterburškog rudarskog instituta, Tajmuraz Bolojev, šef pivarske kompanije Baltika, i drugi. Proslava je održana u restoranu ruske kuhinje Podvorje. Vladimir Putin je istog dana održao radni sastanak sa predsednikom Svetske banke DŽejmsom Volfensonom, a uveče je prisustvovao premijeri Mazepe Petra Čajkovskog u Marijinskom teatru.

2001. godina

Vladimir Putin je na svoj rođendan održao hitan sastanak sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Ivanovim, direktorom Federalne službe bezbednosti Nikolajem Patruševom i načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Rusije Anatolijem Kvašnjinom. To su izazvali događaji u Avganistanu, gde su SAD zajedno sa Velikom Britanijom pokrenule 7. oktobra 2001. vojnu operaciju „Enduring Freedom” bez sankcija Saveta bezbednosti UN. Kasnije je šef države proslavio 49. rođendan sa porodicom u podmoskovskoj rezidenciji u Novo-Ogarjevu.

2002. godina

Ruski predsednik proslavio je 50. rođendan u Kišinjevu, gde je učestvovao na samitu Zajednice nezavisnih država (ZND). Nakon razgovora, šefovi zemalja ZND pozvani su na večeru u rusku ambasadu, a posetili su i podrume Krikova, gde se čuvaju kolekcionarska moldavska vina. Uveče, po povratku u Moskvu, predsednik Ruske Federacije je priredio večeru na kojoj su, prema rečima pres-sekretara šefa države Alekseja Gromova, članovi ruske vlade, rukovodstvo Savezne skupštine, predsednički Administracija, najviši pravosudni organi, tužilaštvo, organi za sprovođenje zakona, najviši vojni vrh, predsednik Ruske akademije nauka i drugi.

2003. godina

Putin je proslavio rođendan u Sankt Peterburgu. Na aerodromu Pulkovo sastao se sa Valentinom Matvijenko, koja je dan ranije izabrana za guvernera grada, i sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Vladimirom Jakovljevom. Potom je šef države stigao brodom „Novo ostrvo” na nasip Neve, gde je održan svečani banket. NJemu su prisustvovali generalni tužilac Ruske Federacije Vladimir Ustinov, menadžer za poslove predsednika Vladimir Kožin, rektorka Univerziteta u Sankt Peterburgu LJudmila Verbickaja, pevač Aleksandar Rozenbaum, direktori Ermitaža i Ruskog muzeja Mihail Pjotrovski i Vladimir Gusev, glumci Kiril Lavrov i Mihail. Bojarski, učiteljica ruskog predsednika Vere Gurevič,trener džudoa Anatolij Rahlin, dekan Pravnog fakulteta Sankt Peterburgskog državnog univerziteta Nikolaj Kropačev, rektor Sankt Peterburgskog konzervatorijuma Sergej Roldugin, biznismen Tajmuraz Bolojev i drugi.

2004. godina

Povodom rođendana Vladimira Putina u Strelni (Sankt Peterburg) održana je svečana večera u Konstantinovskom dvorcu, a uveče je u Donjem parku priređen vatromet. Prema pisanju medija, na proslavu su pozvani počasni građani Sankt Peterburga Kiril Lavrov, Igor Spaski, predsednik gradskog parlamenta Vadim Tjulpanov, opunomoćeni predstavnik u Severozapadnom federalnom okrugu Ilja Klebanov, šefovi agencija za sprovođenje zakona Sankt Peterburga i drugi. 

2005. godina

Predsednik se 7. oktobra u Sankt Peterburgu sastao sa liderima Kazahstana, Kirgistana, Tadžikistana i Uzbekistana u okviru samita Centralnoazijske organizacije za saradnju. Zatim je priređen svečani doručak za šefove država u Konstantinovskom dvorcu, gde je bio pozvan i Vjačeslav Černuha, operater mašine iz Orenburške oblasti, koji je tog dana odlikovan Zvezdom heroja Ruske Federacije za spas žita od požara 2004. godine. Pored toga, na svoj rođendan, šef države se sastao sa glumcem Kirilom Lavrovom, guvernerkom Sankt Peterburga Valentinom Matvijenkom i predsednikom Gradske zakonodavne skupštine Vadimom Tjulpanovim. Vladimir Putin je uveče razgovarao sa nemačkim kancelarom Gerhardom Šrederom u Konstantinovskoj palati.

2006. godina

Šef države ponovo je proslavio rođendan u Sankt Peterburgu, gde se, posebno, sastao sa guvernerkom grada Valentinom Matvijenko.

2007. godina

Vladimir Putin je na dan svog 55. rođendana pozvao stalne članove Saveta bezbednosti Rusije (premijera Viktora Zubkova, prve potpredsednike vlade Sergeja Ivanova i Dmitrija Medvedeva, šefa administracije Kremlja Sergeja Sobjanjina i druge) u Katarininsku salu. Velika kremaljska palata u Moskvi, vojno rukovodstvo zemalja (uključujući komandante rodova i službi Oružanih snaga, vojnih okruga), oficiri i članovi porodica vojnika koji su poginuli u vršenju vojne dužnosti.

2008. godina

Ruski premijer Vladimir Putin proveo je 7. oktobar na službenom putu u Sankt Peterburgu. U Konstantinovskom dvoru učestvovao je u predstavljanju filma „Učimo džudo sa Vladimirom Putinom“, zatim prisustvovao sednici Generalne skupštine Interpola (prvi put održanoj u Rusiji), održao sastanak o razvoju domaće kinematografije. i ispitao novi kompleks zaštitnih konstrukcija u Sankt Peterburgu. Na Humanitarnom univerzitetu sindikata, posle čajanke sa studentima i nastavnicima univerziteta, Vladimiru Putinu je dodeljena značka počasnog profesora. Nekoliko dana kasnije, 10. oktobra, u Novo-Ogarjevu, premijer je novinarima pokazao dvomesečno mladunče Usuri tigrića koje mu je poklonjeno za rođendan. Tigrica, po imenu Maša, zatim je prebačena u Gelendžik „Safari park“.

2009. godina

Premijer je na svoj rođendan učestvovao na sastanku sa ruskim predsednikom Dmitrijem Medvedevim o socijalnoj i ekonomskoj situaciji u zemlji. Tada se Vladimir Putin sastao sa piscima Andrejem Bitovim, Aleksejem Varlamovim, Aleksejem Ivanovim, Aleksandrom Kabakovim, Sergejem Lukjanenkom, Jurijem Poljakovim, Valentinom Rasputinom, Tatjanom Ustinovom, publicistom Aleksandrom Arhangelskim i pesnikinjom Olesjom Nikolaevom u Državnom muzeju Puškina u Moskvi. Učesnici susreta poklonili su slavljeniku svoje knjige sa posvetnim natpisima.Konkretno, Jurij Poljakov je predstavio dve knjige, od kojih je na jednoj (pod naslovom „Rusija u povratku“) napravio natpis „Od brižnog autora sa strepnjom i nadom“. Prozaista Andrej Bitov predstavio je knjigu pod nazivom „Bitka“, potpisavši je: „Od običnog do komandanta, za koga ću stajati do kraja“. Pisac naučne fantastike Sergej Lukjanenko poželeo je rođendanskom čoveku „osećaj ispravnosti“ onoga što radi.

2010. godina 

Premijer Vladimir Putin je na svoj 58. rođendan boravio u Sankt Peterburgu, gde je učestvovao na sastanku o realizaciji razvojnih programa vodećih univerziteta zemlje, kao i na sastanku sa predstavnicima Lenjingradskog saveza sindikata.

2011. godina 

7. oktobar je premijer Vladimir Putin proveo u Moskvi. Konkretno, tog dana je govorio na sastanku o pitanjima vojno-industrijskog kompleksa.

2012. godina 

Ruski predsednik Vladimir Putin je 2012. godine proslavio svoj 60. rođendan. Dan ranije je pres-sekretar šefa države Dmitrij Peskov rekao da će „predsednik sadašnji jubilej proslaviti u Sankt Peterburgu, u krugu rođaka i prijatelja, komora”. Vladimir Putin nije imao radne sastanke, čestitke je primao telefonom.

2013. godina

Predsednik je 7. oktobra boravio na Baliju, gde je doputovao da prisustvuje samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC). Prema rečima sekretara za štampu Dmitrija Peskova, rođendan Vladimira Putina bio je „radni“. Pre početka plenarne sednice ruskom predsedniku čestitali su lideri zemalja APEK-a. Domaćin skupa, predsednik Indonezije Susilo Bambang Judojono otpevao je pesmu Happy Birthday to you, prateći sebe na gitari. Tokom bilateralnog sastanka, japanski premijer Šinzo Abe poklonio je ruskom predsedniku sake, a kineski predsednik Si Đinping tortu. „Ponudio sam svojim kineskim prijateljima da svaki podignu čašu votke u vezi sa ovim događajem. Oni nisu odbili, mi smo samo to uradili“, rekao je kasnije Vladimir Putin novinarima.

2014. godina

Vladimir Putin je prvi put u godinama na najvišim državnim funkcijama uzeo slobodan dan na svoj rođendan i odleteo u sibirsku tajgu, „300-400 km od najbliže kuće”. To je saopštio njegov pres-sekretar Dmitrij Peskov. Sam predsednik je, govoreći 9. oktobra na sednici Saveta za razvoj fizičke kulture i sporta, rekao: „Prekjuče sam imao dan za šetnju, prošao sam skoro devet kilometara kroz planine.

2015. godina

Putin je 7. oktobra održao sastanak sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom, gde je razgovarao o vojnoj operaciji u Siriji. Šef države je uveče učestvovao u utakmici Noćne hokejaške lige u kojoj je postigao sedam golova, dajući značajan doprinos pobedi svog tima NHL Zvezde nad NHL timom rezultatom 15:10. U timu predsednika Ruske Federacije igrao je Sergej Šojgu, kao i poznati hokejaši Pavel Bure, Aleksej Žamnov, Valerij Kamenski, Aleksej Kasatonov, Aleksandar Mogilni, Vjačeslav Fetisov, Aleksandar Jakušev. Gala utakmica, čiji je glavni sudija bio predsednik Međunarodne federacije hokeja na ledu Rene Fasel, održana je u ledenoj areni Šaiba u Sočiju. Na kraju utakmice predsednik Saveza hokeja na ledu Vladislav Tretjak čestitao je rođendan Vladimiru Putinu i uručio mu medalju „Za vernost i ljubav prema hokeju“.

2016. godina 

Šef države nije održao nikakve javne događaje. Dmitrij Peskov je rekao da je Vladimir Putin praznik proveo sa porodicom, prijateljima i rođacima.

2017. godina

Vladimir Putin je na dan svog 65. rođendana učestvovao na operativnom sastanku sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Ruske Federacije, a takođe je obavio niz telefonskih razgovora sa liderima stranih država. Takođe, prema pisanju medija, u Sočiju je održan privatni sastanak ruskog predsednika i bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija.

2018. godina

Vladimir Putin je 7. oktobra proslavio rođendan, prema rečima Peskova, sa porodicom i prijateljima. Predsednik je telefonom primio čestitke od šefova država i međunarodnih organizacija. Osim toga, Vladimir Putin je gledao snimak borbe između ruskog borca mešovitih borilačkih veština Habiba Nurmagomedova i Irca Konora Mekgregora na turniru Ultimate Fighting Championship u Las Vegasu. Posle pobede Nurmagomedova, predsednik se javio i čestitao mu na odbrani titule u lakoj kategoriji. Kasnije, 9. oktobra, na sastanku Vladimira Putina sa osobljem Stavropoljskog poljoprivrednog preduzeća Rassvet, predsednik je kao rođendanski poklon dobio jabuke i sadnice jabuka.

2019. godina

Peskov je rekao da je Vladimir Putin svoj 67. rođendan proslavio na otvorenom sa porodicom i prijateljima. Lideri niza zemalja ZND, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izraelski premijer Benjamin Netanjahu i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah, ujutru su 7. oktobra telefonom čestitali šefu ruske države. Dan ranije Vladimir Putin je zajedno sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom posetio Tuvu, gde je obišao sibirsku tajgu i popeo se na planine.

2020. godina

Vladimir Putin je na svoj 68. rođendan ujutru obavio više od deset međunarodnih telefonskih razgovora, uključujući primanje čestitki od šefova stranih država, a bavio se i aktuelnim pitanjima unutrašnje ruske politike. Prema rečima Dmitrija Peskova, šef ruske države planirao je da ostatak vremena provede tradicionalno sa prijateljima, porodicom i voljenima.

2021. godina

Predsednik je na svoj rođendan održao operativni sastanak sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije, kao i niz međunarodnih telefonskih razgovora. NJemu su čestitali sadašnji i bivši lideri stranih država, među kojima su predsednici Belorusije i Turske Aleksandar Lukašenko i Redžep Tajip Erdogan, izraelski premijer Naftali Benet, bivši predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev, kao i šef Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas. Bach. Vladimir Putin je uveče primio čestitke od porodice i prijatelja.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter