Izvor: Novosti
01.03.2023 u 07:40
0

KATASTROFALAN SUDAR VOZOVA U GRČKOJ: Poginule 32 osobe, 85 povređeno (VIDEO)

U sudaru dva voza u Grčkoj, noćas oko ponoći, poginulo je najmanje 32 ljudi, dok je 85 povređeno, saopštila je Vatrogasna brigada.

Međugradski putnički voz koji je saobraćao iz Atine za Solun sudario se velikom brzinom sa teretnim vozom ispred grada Larise u centralnoj Grčkoj, rekao je guverner Tesalije.

Udar je izazvao požar u velikom broju putničkih vagona, pri čemu su izgoreli mnogi putnici koji su hitno prevezeni u bolnice.

„Čuli smo veliki prasak, bilo je to 10 košmarnih sekundi. Prevrtali smo se u vagonu dok nismo pali na bok… onda je nastala panika, pucali su kablovi svuda, vatra je bila momentalna, dok smo se prevrtali bili smo spaljeni, vatra je bila desno i levo“, rekao je Stergios Minenis, 28-godišnji putnik.

ZEMLJOTRES POGODIO KRIT: Tresla se Grčka

Regionalni guverner Tesalije Konstantinos Agorastos rekao je za TV SKAI da su prva četiri vagona putničkog voza iskočila iz šina u udesu, dok su prva dva vagona, koja su se zapalila, „skoro potpuno uništena“.

Rekao je da su dva voza jurila jedan prema drugom na istom koloseku.

„Putovali su velikom brzinom i jedan vozač nije znao da drugi dolazi“, rekao je guverner.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter