Izvor: Sputnjik
20.06.2022 u 22:14
0

KIJEV SPREMA NOVU PROVOKACIJU U HARKOVSKOJ OBLASTI: Rusi tvrde da gađaju stambena naselja kako bi njih kasnije OPTUŽILI za udare na civile!

Kijev organizuje provokacije u Harkovskoj oblasti – u stambenim naseljima raspoređena je artiljerijska baterija koja povremeno gađa stambena naselja Harkova, saopštio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

PESKOV OBJASNIO KAKVA SUDBINA OČEKUJE AMERIČKE PLAĆENIKE: „Jedno je jasno, oni su počinili zločine!“

– Prema dostupnim pouzdanim informacijama, kijevski režim organizovao je novu provokaciju u Harkovskoj oblasti protiv lokalnog stanovništva s ciljem da se ruske jedinice kasnije optuže za navodne neselektivne udare na civile, a takođe da se stvore uslovi za njihovo iseljenje iz stanova i opremanje položaja u praznim prostorijama – rekao je Mizincev.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Po nalogu vlasti iz Kijeva planirano je da se angažuju ukrajinski i strani novinari kako bi pripremili lažne fotografije i snimke o tome da navodno „Rusi navodno ubijaju civile u gradu“, što će masovno objaviti zapadne novinske agencije, rekao je Mizincev.

Položaji u školama i obdaništima

Takođe je saopštio da su ukrajinski vojnici opremili uporišta i skladišta municije u tri škole i jednom obdaništu u Lisičansku u LNR, dok su u stambenim zgradama opremljeni položaji i raspoređeni snajperisti. Na teritoriji oko zgrada raspoređeni su oklopna tehnika, artiljerija i višecevni bacači raketa. Lokalno stanovništvo namerno nije evakuisano.

Po rečima Mizinceva, u drugom gradu u LNR – Privolju, u obdaništu su ekstremisti rasporedili snajperiste, tešku tehniku i višecevne raketne bacače, dok u prostorijama na silu drže stanovnike okolnih kuća.

Pored toga, na teritoriji dve škole u Zaporožju i u jednom obdaništu nalaze se jedinice ukrajinskih oružanih formacija, raspoređeno je teško naoružanje i tehnika.

Takođe, u gusto naseljenim područjima Kramatorska u DNR militanti teritorijalne odbrane Ukrajine opremili su uporišta i skladišta municije u pet obrazovnih ustanova. Na okolnoj teritoriji raspoređeni su artiljerija, višecevni raketni bacači, dok lokalne stanovnike drže u prostorijama zgrada pod izgovorom osiguravanja njihove bezbednosti.

Mizincev naglašava da militanti ciljano gađaju naseljena mesta u DNR i položaje ruskih Oružanih snaga kako bi izazvali uzvratnu vatru. Znaju da žrtve takvih zločinačkih akcija mogu da budu civili, ali planiraju da po utvrđenom scenariju okrive Rusiju i republike Donbasa za uništavanje objekata civilne infrastrukture.

– Ove činjenice još jednom pokazuju da ukrajinske vlasti u potpunosti zanemaruju norme međunarodnog prava. To se dešava iz prećutnu saglasnost zemalja takozvanog civilizovanog Zapada koje nastavljaju da zatvaraju oči na brojne ratne zločine kijevskog režima – konstatuje Mizincev.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter