Izvor: Tanjug
04.06.2020 u 03:52
0

KINA DOBILA ŽESTOK UDARAC OD AMERIKE! Nisu se nadali ovakvom ishodu

Kina je danas doživela veliki poraz od SAD i to tamo gde se najmanje nadala.

PROČITAJTE I OVO

PONOVO POLICIJSKI ČAS: Zbog korone uvode karantin od četvrtka do ponedeljka!

BAJKER PRETUKAO ŽENU ZBOG ČARKE U SAOBRAĆAJU: Krv je šikljala na sve strane!

ČUDO NA JUGU SRBIJE: Posle bombardovanja rađaju se čudovišta

RUSIJA TESTIRA ORUŽJE „SUDNJEG DANA“! Uništiće led na Arktiku! (VIDEO)

GORI AMERIKA: Da li će Tramp preživeti?

 Iako je filipinski predsednik Rodrigo Duterte kritikovao vojni sporazum sa SAD kao „nefer“, vlada Filipina je odlučila da odustane od sklapanja novog savezništva sa Kinom i produži dugogodišnji vojni sporazum sa SAD.

Filipinski šef diplomatije Teodoro Loksin izjavio je sinoć da je diplomatskim kanalima obavestio Vašington o odluci vlade u Manili, a u saopštenju američke ambasade u Manili navodi se da je Bela kuća pozdravila preokret ističući da od „dugogodišnje vojne saradnje obe zemlje imaju koristi“.

Takođe, SAD se nadaju brzom nastavku bliske saradnje sa Filipinima u sferi bezbednosti i odbrane.

OVO MORATE ZNATI

TIJANA AJFON U OZBILJNOM PROBLEMU: Zbog OVOGA joj preti 12 godina zatvora!

OPASNOST ZVANA „DRUŠTVENE MREŽE“: Ove stavke ODMAH IZBRIŠITE sa svojih profila!

BESAN PUTIN PROGLASIO VANREDNU SITUACIJU: Jeste li vi pri sebi (VIDEO)

NE RATUJ PROTIV CRKVE HRISTOVE! Moćnici ovog sveta nam nisu mogli ništa, NEĆEŠ NI TI!

VUČIĆ O PRIJATELJSKOJ RUSIJI: U njihovu kadrovsku politiku se ne mešamo!

Ovakav preokret analitičari tumače kao znak da su susedi Kine sve više zabrinuti zbog njenog vojnog jačanja, kao i da tu zabrinutost posebno dele Filipini, Vijetnam i Malezija, tri zemlje koje imaju nerešena teritorijalna pitanja sa Pekingom u Južnokineskom moru.

Prema pisanju Njujork Tajmsa, politički analitičari smatraju da je promena političkog kursa Manile strateška pobeda za Ameriku ako se uzme u obzir da su Filipini jedini američki saveznik u Južnokineskom moru koje se nalazi na vitalnoj pomorskoj trgovinskoj ruti.

– S obzirom da je Peking tokom prošle godine saopštio da polaže istorijska prava na kontrolu vijetnamskih i malezijskih voda u Južnokineskom moru, Manila je mogla da zaključi da joj približavanje Pekingu neće koristiti u zaštiti nacionalnih interesa – ocenio je Tejlor Fravel, direktor programa i profesor studija bezbednosti na prestižnom bostonskom MIT.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter