Izvor: Tanjug
13.02.2023 u 10:25
0

KINA ISTIČE: „Američki baloni su 11 puta leteli iznad našeg vazdušnog prostora bez dozvole“

Kina je saopštila danas da su od prošle godine američki baloni na velikim visinama leteli iznad kineskog vazdušnog prostora bez dozvole 11 puta.

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova rekao je, na redovnoj konferenciji za novinare, da Kina nema informacije o letećim objektima koje su oborile SAD iznad Aljaske i Kanade.

KINA OPTUŽUJE BAJDENA ZA KRŠENJE DIPLOMATSKOG BONTONA: „Njegove izjave su neodgovorne i oštro im se protivimo“

Pentagon je saopštio da je borbeni avion F-16 oborio u nedelju neidentifikovani objekat iznad jezera Hjuron u američkoj državi Mičigen na granici sa Kanadom.

Objekat je, kako se navodi, leteo u blizini američkih vojnih lokacija SAD i predstavljao je ne samo pretnju za civilno vazduhoplovstvo, već je bio i potencijalno sredstvo za nadzor. To je bio četvrti objekat oboren iznad Severne Amerike u poslednjih nedelju dana, saopštila je guvernerka Mičigena Grečen Vitmer.

Neidentifikovani objekat na velikoj nadmorskoj visini bio je treći koji su oborili američki i kanadski borbeni avioni, nakon objekta veličine malog automobila u petak na obali Aljaske i letećeg objekta iznad Jukona u Kanadi u subotu.

Veliki balon za koji je Peking priznao da pripada Kini oboren je kod obala Južne Karoline 4. februara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter