Izvor: Kurir.rs
04.01.2024 u 14:09
1

KREĆE UDAR NA IRAN? Evropa pozvala SAD u munjevitu akciju

Bivši komandant NATO-a u Evropi Džejms Stavridis rekao je da su Sjedinjene Države preduzele akciju protiv jemenskih Huta koje podržava Iran, ali su oni nastavili da napadaju. O tome je pisao u svom članku za Blumberg.

RUSI BEZ MILOSTI JURIŠAJU: Dupliran broj napada, ukrajinski komandant IZBEZUMLJEN

Stavridis je pozvao Vašington da razmotri nekoliko opcija za eskalaciju sa većim ulogom, uključujući napade na iranske ciljeve.

Međutim, on je naglasio da je takav scenario „veoma kontroverzan“ i da nosi ozbiljan rizik od eskalacije. S tim u vezi, on je pozvao na preliminarne pripreme zasnovane na obaveštajnim informacijama o iranskim vezama sa Hutima.

Bivši komandant NATO-a je naveo i potrebu da se Teheran zvanično upozori na mogućnost udara. Prema njegovim rečima, sama kampanja bi trebalo da bude serija eskalirajućih napada sa pauzama koje bi omogućile Iranu da odgovori na problem sa Hutima.

On je dodao da bi prve moguće mete mogle da budu kontrolna postrojenja ofšor platformi u Persijskom zalivu i Arapskom moru, zatim brodovi koji se koriste za transport oružja Hutima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KREĆE UDAR NA IRAN? Evropa pozvala SAD u munjevitu akciju”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter