Izvor: Kurir.rs
04.04.2023 u 14:25
0

ŠIRENJE ZAPADNE ALIJANSE UGROŽAVA BEZBEDNOST RUSIJE! Kremlj: „Rusija će preduzeti kontramere posle ulaska Finske u NATO!“

Peskov je rekao da će Rusija "pažljivo pratiti šta se dešava u Finskoj i na koji način to preti Rusiji, kao i da će u skladu sa tim će preduzeti mere.

Kremlj je danas saopštio da će preduzeti „kontramere“ posle ulaska Finske u NATO, uz ocenu da širenje zapadne alijanse predstavlja bezbednosno ugrožavanje Rusije.

KULMINACIJA VELIKE SVAĐE U KREMLJU? Šojgu želi da se reši Prigožina, evo sa kim će da zameni Vagnerovce!

„Ovo je novo pogoršanje situacije. Proširenje NATO je napad na našu bezbednost i na ruske nacionalne interese“, rekao je portparol ruskog predsedništva Dmitri Peskov.

„To nas tera da preduzmemo kontramere“, nastavio je on.

Finska, koja je bila vojno nesvrstana, pridružila se NATO, što je strateška prekretnica podstaknuta ofanzivom Moskve na Ukrajinu.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da širenje NATO-a povećava rizike od širenja „sukoba“ i naglasio da je Ruska Federacija prenela Belorusiji raketni kompleks Iskander-M, koji može da koristi nuklearne bojeve glave.

Prema njegovom mišljenju, NATO jača svoj antiruski kurs, povećava vojnu pomoć Ukrajini, sprovodi mere za povećanje borbene gotovosti, pojačava aktivnosti u blizini granica Rusije i Belorusije.

„Sve ovo stvara rizike značajnog proširenja sukoba, ali rezultat „specijalne operacije“ neće biti pogođen“, rekao je Šojgu.

Ministar odbrane Ruske Federacije izjavio je da je raketni kompleks Iskander-M, sposoban da koristi nuklearno sposobne rakete, predat beloruskoj vojsci. Od 3. aprila na poligonu u Rusiji počela je obuka beloruskih proračuna kompleksa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter