Izvor: TASS
30.01.2024 u 19:04
2

KURILI SU RUSIJA NEK JE TO JASNO: Medvedev najavio raspoređivanje još naoružanja na Kurilskkim ostrvima

Političar je naglasio da Kurili „nisu `sporni region`, to je Rusija“

Zamenik šefa Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev najavio je planove Moskve da razvije Kurilska ostrva, uključujući i razmeštanje novog oružja tamo.

REPUBLIKANCI POKRENULI ZAHTEV ZA SMENU MAJORKIJA: Traži se impičment ministra za unutrašnju bezbednost Amerike zbog pitanja granice

„Kurili će se aktivno razvijati, a paralelno će rasti i njihova strateška uloga, uključujući i razmeštanje novog naoružanja“, napisao je visoki ruski zvaničnik na VKontakteu.

Komentarišući primedbu japanskog premijera Fumija Kišide da Tokio i dalje radi na rešavanju svog teritorijalnog spora i potpisivanju mirovnog sporazuma sa Moskvom, Medvedev je rekao da se „niko ne protivi mirovnom sporazumu“, s obzirom da Japan razume nekoliko ključnih principa, jedan od njih je da Rusija planira da razvije Kurile. „Ovo nije `sporni region`, ovo je Rusija“, naglasio je on.

Ranije je Kišida obećao više napora „da unapredi sankcije Rusiji i podrži Ukrajinu“. Japanski premijer se požalio da su odnosi između Japana i Rusije pogoršani onim što je nazvao agresijom Rusije na Ukrajinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “KURILI SU RUSIJA NEK JE TO JASNO: Medvedev najavio raspoređivanje još naoružanja na Kurilskkim ostrvima”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter