Izvor: tanjug
21.07.2020 u 21:11
0

LAVROV: Ima šansi za očuvanje NUKLEARNOG SPORAZUMA sa Iranom!

Moskva i Teheran uložiće sve moguće napore da podrže Zajednički sveobuhvatni akcioni plan o iranskom nuklearnom programu i veruju da i dalje postoje šanse da se sačuva taj nuklearni sporazum, poručio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov nakon razgovora sa iranskim kolegom Mohamadom Džavadom Zarifom.

PROČITAJTE I OVO…

BIVŠA MINISTARKA OSUĐENA na sedam meseci KUĆNOG PRITVORA!

PRESAĐIVANJE ORGANA POKOJNIKA NIJE ZAKONITO? Ustavni sud Srbije ispituje sedam stavova 23. člana!

OGLASILO SE RUMUNSKO MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA! Rumunija o mogućnosti da prizna Kosovo i Metohiju!

ZBOG PANDEMIJE! Izraelska vojska preuzima odgovornost i KONTROLU!

– Uvereni smo da i dalje postoje šanse da se Zajednički sveobuhvatni akcioni plan vrati na održivi put. U krajnjem slučaju, mi i naši iranski prijatelji se ne štedimo za to – rekao je Lavrov.

On je dodao da se ovog stava drži i Kina, a i da evropski potpisnici Akcionog plana i dalje pokazuju zainteresovanost za njega.

Lavrov je naveo da Rusija smatra da SAD sprovode destruktivnu politiku, čiji je cilj, kako tvrdi, potpuno uništenje ovog akcionog plana i drugih sporazuma iz oblasti kontrole i neširenja naoružanja.

SAZNAJTE JOŠ

EPISKOP ATANASIJE RAKITA: To što vidimo da se na poziv SPC ostvaruje u Crnoj Gori može da bude poučno svima u svetu!

1.824 MILIJARDE EVRA ZA OPORAVAK od KORONA KRIZE: Lideri EU postigli dogovor o zajedničkom budžetu!

CRNA GORA OSTAVILA STUDENTE U BEOGRADU NA CEDILU: Neka se sami snalaze za prevoz!

Hrvatska DOBIJA pomoć od 22 MILIJARDE EVRA iz budžeta EU!

BEZ DOGOVORA! Pregovori Vlade Crne Gore i crkve se završili bez uspeha SPC!

On je dodao i da Rusija ne vidi razlog da uvede embargo na oružje Iranu na neodređeno vreme, ističući da Savet bezbednosti UN nikada nije uveo embargo na oružje Iranu „u punom smislu te reči“.

– Savet bezbednosti je uveo postupak zasnovan na autorizaciji za isporuku određenih vrsta oružja Iranu, na određeno vreme, koje ističe u oktobru – rekao je Lavrov.

On je ocenio da svaki pokušaj da se na neki način iskoristi trenutna situacija kako bi se ovaj režim produžio ili čak uveo embargo na oružje na neodređeno vreme nema ni zakonsku, ni političku ni moralnu osnovu.

SVE O KORONI

ŠOKANTNO OTKRIĆE KINESKIH NAUČNIKA! I asimptomatski slučajevi imaju OZBILJNE PROMENE!

UŽIVO OBRAĆANJE KRIZNOG ŠTABA: Kisić Tepavčević: Broj zaraženih i 10 puta veći od registrovanih! (FOTO, VIDEO)

SIMPTOMI KORONE KOJE IMAJU SVI ZARAŽENI: Iznenadna GROZNICA Mariju slomila PREKO NOĆI!

DR GRUJIĆ: Korona izaziva HAOS U CELOM ORGANIZMU! Ubeđena sam da zbog bombardovanja raste broj obolelih!

SPREMNA RUSKA VAKCINA! Naučnici saopštili LEPE VESTI!

U tom kontekstu, skrenuo je pažnju na to da su odgovarajuće odredbe uključene u Rezoluciju 2231 Saveta bezbednosti UN kao „gest dobre volje Irana u okviru paketa koji „nema nikakve veze sa iranskim nuklearnim programom“.

– Zato je naš stav jasan: Mi smo protiv svih takvih pokušaja i ne vidimo razlog da budu krunisane uspehom – naveo je Lavrov.

Misija SAD u UN 13. maja je pozvala Savet bezbednosti UN da uvede oštrije sankcije Iranu i poručila da SAD insistiraju na produženju embarga na oružje Iranu, koji ističe 18. oktobra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter