Izvor: Novosti
25.10.2022 u 15:47
0

LAVROV NIKAD BRUTALNIJI: „Protiv naše otadžbine pokrenut je totalni hibridni rat“

Ministar spoljnih poslova Rusije Segej Lavrov se obratio na plenarnoj sednici svetskog ruskog narodnog saveta.

-Nije tajna da je ‘kolektivni Zapad’ na čelu sa Sjedinjenim Državama, težeći svetskoj dominaciji, pokrenuo totalni hibridni rat protiv naše otadžbine- rekao je on na početku obraćanja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Neprijatelji ne kriju posebno svoje ciljeve – da unište rusku ekonomiju, potkopaju unutrašnju političku stabilnost i da nam nanesu ‘poraz na bojnom polju’. I na kraju – znatno oslabiti ili čak uništiti vekovnu nacionalnu državnost. Upravo to može da objasni činjenicu da danas na Zapadu postoji ‘kultura otkazivanja’ u odnosu na Rusiju. Uklonjena su sva ograničenja za bilo koju akciju protiv nas. Logika je da ako mrziš multinacionalni ruski narod, onda ti je sve dozvoljeno- naglasio je Lavrov.

Zapad koristi rusofobičnog Zelenskog

-Kao jednu od poluga za obuzdavanje naše zemlje, Zapad koristi zločinački rusofobični režim Volodimira Zelenskog. Vidimo kako Vašington i njegovi saveznici iz NATO-a povećavaju snabdevanje ukrajinskim neonacistima smrtonosnim oružjem, dele sa njima obaveštajne podatke i regrutuju strane plaćenike da ih pošalju u Ukrajinu. Sve to ih na ovaj ili onaj način čini učesnicima u sukobu- kaže on i dodaje:

-Posebno je bogohulan upad kijevskih vlasti – na predlog i uz podršku svojih prekomorskih gospodara – u tako osetljivu oblast kao što je religija. Podla kampanja protiv Ukrajinske pravoslavne crkve se nastavlja. Sve su glasniji pozivi da se ona zabrani, i da se njena imovina prenese na raskolnike. Zauzimanje hramova, progon vernika i sveštenstva, pa sve do fizičkih odmazdi, ne prestaju.

-U tom kontekstu, logično je i prirodno da stanovnici Donjecke i Luganske Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti, koristeći pravo naroda na samoopredeljenje sadržano u Povelji UN, u toku slobodnog izražavanja volje, govorio za ponovno ujedinjenje sa Rusijom. Kako je istakao predsednik Vladimir Putin u svom govoru u Kremlju 30. septembra ove godine, ‘branićemo svoju zemlju svim snagama i sredstvima koja su nam na raspolaganju i učinićemo sve da obezbedimo bezbedan život našeg naroda. To je velika oslobodilačka misija našeg naroda- kaže on.

Ne možete izolovati Rusiju

-Pokušaji Vašingtona i njegovih evropskih satelita da izoluju Rusiju i gurnu nas na margine svetske politike osuđeni su na propast. Današnji svet nije zapadnocentričan, već, naprotiv, multipolaran. Tok istorije se ne može preokrenuti. U praktičnom smislu, to znači da države i njihovi građani imaju stvarnu slobodu da biraju puteve i modele političkog i društveno-ekonomskog razvoja. Narodi sveta žele da žive po kulturnim i civilizacijskim osnovama koje su zaveštali njihovi preci. Oni odbacuju pseudo-liberalne pristupe koje nameću zapadne elite, koje podstiču destruktivne obrasce ponašanja i time nanose nepopravljivu štetu moralnom zdravlju ljudi- naglasio je Lavrov.

-Sa svoje strane, polazimo od premise da univerzalna ljudska solidarnost treba da se zasniva na tradicionalnim vrednostima zajedničkim za glavne svetske religije i kulture. Ruska diplomatija će nastaviti da radi na tome da međudržavna komunikacija bude izgrađena na principima međunarodnog prava i poštenja, dobrote i pravde. Sa zadovoljstvom konstatujem da se ogromna većina država planete, koje predstavljaju više od 80% stanovništva, pridržava slične linije. Ovo nam daje nadu- smatra on.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter