Izvor: Tanjug
21.01.2022 u 21:41
0

LAVROV UPOZORIO BLINKENA: Ne ignorišite Rusiju

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio je američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da bi dalje ignorisanje ruskih pravnih bezbednosnih pitanja dovelo do ozbiljnih posledica, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova nakon razgovora ruskih i američkih diplomata u Ženevi.

-Jasno je stavljeno do znanja Blinkenu da bi dalje ignorisanje ruske zabrinutosti, pre svega, one koja je povezana sa SAD i njenih NATO saveznika povodom sisirenja u Ukrajini i postavljanja vojske i oružja blizu naše granice imalo ozbiljne posledice“, navodi se u saopštenju. 

Ministarstvo dodaje da se sve može izbeći ukoliko Vašington pozitivno odgovori na nacrt sporazuma o bezbednosnim garancijama (o neširenju na istok).

-Očekujemo da dobijemo odgovor američke strane u pisanoj formi sledeće nedelje- dodalo je ministarstvo.

Ministarstvo je dodalo i da su dve strane razgovarale o bilateralnim odnosima i utvrdile da su oni na „nezadovoljavajućem nivou“, ali i da je naglašeno da će se nastaviti rad eksperata na normalizaciji odnosa između država i stabilizaciji viznog režima. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter