Izvor: tanjug
16.07.2020 u 19:19
0

LIDERI EU SE SASTAJU! Dogovaraju budžet za izlazak iz krize!

Lideri EU 27 sastaju se 17. i 18. jula u Briselu u pokušaju da postignu dogovor oko zajedničkog višegodišnjeg budžeta i fonda za oporavak od posledica krize COVID19.

KORONA U SRBIJI

KORONA UZIMA MAHA: Vanredno u Rumi, u „Dragiši Mišoviću“ na lečenju 18 dece i ČETIRI BEBE STARE DO 28 DANA

KORONA PRESEK Preminulo 13 osoba, na respiratorima 178 pacijenata (FOTO, VIDEO)

DRAMA U KBC ZEMUN Dnevno otpustimo 50 pacijenata, a primimo 60 (VIDEO)

OVO MORATE POŠTOVATI: Pogledajte zabrane i mere Kriznog štaba koje su od sutra na snazi

Na stolu je predlog predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela koji je nakon konsultacija sa liderima predložio EU bužet od 1074 milijarde evra za period od 2021 do 2027 i Instrument za oporavak od 750 miljardi evra.

Pred ovaj prvi fizički sastanak EU lidera od uvođenja mera za suzbijanje širenja COVID19 iz Brisela poručuju da je neophodno postići dogovor što pre kako bi se brzo krenulo u otklanjanje ekonomskih posledica pandemije koja se vidi kao najveća kriza od nastanka EU.

PROČITAJTE JOŠ…

PROJA I POGAČA ZA GOSTA Vučić dočekao komesara Varhejija (GALERIJA)

Doktori UPOZORAVAJU! Pojavili se ZARAŽENI KOMARCI u Srbiji!

Banke imaju LEPE VESTI: Od PONEDELJKA MANJE RATE KREDITA!

Mali poručuje: VAKCINA je JEDINO REŠENJE ZA NAŠU PRIVREDU!

– Sada je vreme. Dogovor je od suštinskog značaja. Moraćemo pronaći efikasna rešenja i doći do sporazuma u cillju dobrobiti naših građana – poručio je Mišel u svom pozivnom pismu liderima.

Nemačka koja predsedva Savetom EU izrazila je očekivanje da bi do dogovora oko paketa za oporavka EU moglo da dođe već u subotu 18. jula na drugom danu samita u Briselu.

OVO MORATE ZNATI

UHVAĆEN MIKI MEĆAVA! Tri dana bežao policiji, pa vraćen u kovid bolnicu!

SRPSKI AS I DELIJE MILE NA KOSOVO: Stigli respiratori u KBC Kosovska Mitrovica

KORONE NEMA MEĐU IGRAČIMA CRNO-BELIH: Konačno mogu da odahnu

LEPE VESTI IZ CRVENE ZVEZDE: NEMA VIŠE KORONE! CRVENO-BELI svi zdravi

Iz EU najavljuju da je moguće da samit bude produžen i na nedelju 19. jula, a pominje se i mogućnost održavnja još jednog stanka EU lidera u Briselu 27 i 28. jula radi finalizacije dogovora.

Pored lidera EU 27 na sastanu Evropskog saveta u Briselu prisustvuju i predsedavajući Šarl Mišel, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsednik Evropskog parlamenta David Sasoli.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter