Izvor: tanjug
05.10.2021 u 21:53
0

LISTA NAJMOĆNIJIH PASOŠA SVETA: Bez vize u 192 zemlje

Londonska firma Henli i partneri, koja se bavi savetovanjem o državljanstvu i rezidencijalnom statusu, objavila je revidiran spisak „najmoćnijih“ pasosa na svetu prema kojoj je prvi na listi japanski pasoš, jer se s njim može putovati u 192 zemlje sveta – bez vize.

Takozvani Henli indeks zasnovan je na podacima Međunarodne asocijacije avio-saobraćaja (IATA), koja od 2006. godine redovno prati najbolje svetske pasoše. 

PROČITAJTE JOŠ:  TORNADO POGODIO ITALIJU! Ima povređenih (VIDEO)

Ranigiranje jačine pasoša meri na osnovu toga u koliko zemalja sveta se može otputovati bez vize sa određenim pasošom.

S obzirom da prilikom kreiranja nove liste nisu uzete u obzir privremene restrikcije, vlasnici najmoćnijih pasoša – Japana i Singapura mogu da putuju bez viza u 192 zemlje sveta.

To je 166 destinacija više nego što mogu Avganistanici, koji su na samom dnu liste i koji mogu da uđu samo u 26 zemalja bez vize.

Srpski pasoš je na 39. mestu liste, s obzirom da građani Srbije mogu da putuju bez vize u 135 zemalja, Hrvatski pasoš je na 18. mestu, slovenački na 11. crnogorski na 48. bosanski na 54. a makedonski na 47. mestu liste.

PROČITAJTE JOŠ:  SELJANI IZ STRAHA OD VAKCINE NAPALI BOLNIČARE: Držali ih zatočene sedam sati!

Najnoviji izveštaj Henlija je pokazatelj da globalni jaz u slobodi putovanja nikada nije bio veći.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter