Izvor: tanjug
14.06.2022 u 10:51
0

LIZ TRAS O OSUĐENIM BRITANCIMA U DONBASU: London radi na njihovom oslobađanju

Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras izjavila je danas da će učiniti sve što je potrebno da obezbedi oslobađanje dvojice britanskih državljana koje su ruske vlasti u Donbasu osudile na smrt.

BRITANSKI MEDIJI: Šta ako je NATO već naprsao? Evropske članice Alijanse ne žele da naljute Moskvu

Na pitanje da li je spremna da direktno pregovara sa samoproglašenom Donjeckom Narodnom Republikom, Tras je odbila izričito da odgovori, i za Bi-Bi-Si (BBC) izjavila da će „učiniti sve što je potrebno da obezbedi njihovo oslobađanje“, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Uverila sam porodice da ću učiniti ono što je najefikasnije da obezbedim njihovo oslobađanje i ne bih uživo u programu ulazila u našu strategiju… Najbolji put je preko Ukrajinaca – naglasila je britanska ministarka.

Dvojica Britanaca, koji su se borili na ukrajinskoj strani, osuđena su na smrt u istočnoj Ukrajini, kako je Tras nazvala, na „lažnom suđenju“, a navela je i da su oni ratni zarobljenici i da predstavnici Rusije krše Ženevsku konvenciju.

– Dvojica ljudi su se borila za ukrajinsku vojsku. Stalno su nastanjeni u Ukrajini i ratni su zarobljenici. A slučaj preuzimaju Ukrajinci i ukrajinski ministar spoljnih poslova – rekla je Tras.

Dvojicu državljana Velike Britanije Ejdena Aslina i Šona Pinera, kao i državljanina Maroka Saduna Brahima koji su se borili na strani ukrajinskih oružanih snaga, Vrhovni sud samoproglašene DNR osudio je na smrt 9. jun zbog „plaćeničkih aktivnosti i akcija s ciljem preuzimanja vlasti i rušenja ustavnog poretka DNR“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter