Izvor: Tanjug
25.08.2023 u 16:55
0

LUKAŠENKO JASAN: Vagner je živeo, Vagner živi, i Vagner će živeti u Belorusiji, Putin nema veze s padom aviona!

Glavno jezgro ruske paravojne formacije Vagner ostaje na teritoriji Belorusije, izjavio je danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

Vagner je živeo, Vagner živi, i Vagner će živeti u Belorusiji, bez obzira šta ko želi ili ne želi. Zajedno sa osnivačem Vagnera Jevgenijem Prigožinom, napravili smo sistem kako će Vagner funkcionisati ovde“, rekao je Lukašenko a prenosi TASS.On je istakao da navodi o demontiranju kampova Vagnera kod grada Osipoviči u Moiljovksoj oblasti ne daju pravu sliku o poziciji grupe u Belorusiji.

DOBIO ODGOVOR KAKAV ZASLUŽUJE: LAVROV UZ SMEH OPSOVAO novinara KOJI ga je ISPROVOCIRAO pitanjem o PRIGOŽINU (VIDEO)

-Jezgro grupe ostaje ovde, neki su otišli na odmor, a neki odlučili da se nastane u predgrađu. Za nekoliko dana, ponovo će svi biti tu, svih 10.000 ljudi-, rekao je Lukašenko.

On je istakao da Prigožin nije od njega tražio bezbednosne garancije nakon pobune grupe u junu ove godine, i dodao da je sa njim razgovarao dva puta, i to prvi put neposredno nakon pobune.

Rekao samu mu: ‘Ženja, razumeš li, sam ćeš se boriti i umreti? U tom slučaju, poslaću ti konopac i sapun’, a on je rekao da to ne želi i da će umreti kao heroj-, rekao je Lukašenko.

Beloruski predsednik je rekao da njegov ruski kolega Vladimir Putin “nema apsolutno nikakve veze“ sa padom aviona u kojem se nalazio Prigožin.

-Ne mogu da kažem ko je to uradio. Putin je razborita, veoma mirna i čak spora osoba, odlučuje o drugim, manje složenim pitanjima, zato ne mogu da zamislim da je to on radio“, rekao je Lukašenko.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter