Izvor: Tanjug
20.11.2022 u 19:45
0

MINISTAR ZDRAVLJA IZRIČIT: „Veliku Britaniju ne interesuje švajcarski model odnosa sa Evropskom unijom!“

Ministar zdravlja Velike BritanijeStiv Barklaj rekao je da ta zemlja ne planira da pređe na švajcarski model odnosa sa Evropskom unijom.

NAKON SMRTI PRIDOŠLICE BRITANCI STRAHUJU OD EPIDEMIJE: U prihvatnom centru za migrante vrebaju zarazne bolesti – ŠUGA I DIFTERIJA!

Barklaj je to izjavio reagovajući na članak lista Sandej tajms, u kome se navodi da novoizabrani premijer Velike Britanije Riši Sunak planira da uspostavi trgovinske odnose sa EU po ugledu na onaj koji Švajcarska ima sa tim evropskim političkim i ekonomskim blokom, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Švajcarska ima pristup jedinstvenom tržištu EU, ali zauzvrat je morala da prihvati neka pravila EU, uključujući ona u vezi sa slobodom kretanja i učestvovanjem u budžetu unije – model koji su britanski ministri ranije tokom pregovora sa Briselom odbili.

„Ovi izveštaji su potpuno neistiniti. Želimo da maksimalno iskoristimo mogućnosti koje Bregzit nudi“, rekao je Barklaj za Skaj njuz.

Velika Britanija je prošla kroz niz političkih kriza od izlaska iz Evropske unije 2016. godine, zbog teških pregovora sa Briselom oko sporazuma o izlasku.

Tokom pregovora, britanska vlada je rekla da je model odnosa sa EU u švajcarskom stilu neprikladan za Britaniju, jer bi Velika Britanija morala da se uskladi sa zakonima EU.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter