Izvor: Blic.rs
20.11.2022 u 19:31
0

Zašto je Kim Džong Un odlučio da baš sada svetu pokaže svoju naslednicu: „Smeši joj se neka od ovih pozicija!“

Severnokorejski lider Kim Džong Un pokazao je svoju ćerku prvi put u petak tokom testiranja svog najvećeg balističkog projektila, a stručnjaci kažu da je njegova namera da pokaže svetu da će četvrta generacija dinastije naslediti diktaturu svoje zemlje.

NADA SE DALJEM RAZVOJU NJIHOVIH VEZA: Kim čestitao Siju ponovni izbor za lidera Kine

Kim je fotografisan kako drži za ruku ćerku, a na lansiranju je snimljena i supruga Ri Sol Džu.

Prisustvo ćerke i supruge na tako visoko bezbednosnom događaju sugeriše da Kim signalizira svetu da će liderstvo nad totalitarnom državom preneti na četvrtu generaciju svoje dinastije, rekao je Meden, preneo je “Dejli mejl”. On je ocenio da neočekivano prisustvo devojčice na testiranju projektila takođe govori da će nuklearno oružje biti deo tog nasleđa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Severna Koreja je u petak probno ispalila interkontinentalnu balističku raketu “hvasong-17”, kako je izvestila državna novinska agencija KCNA. Kim je tada pozvao na intenzivniji razvoj strateškog naoružanja i obuku taktičkih nuklearnih jedinica, te poručio da najnovija proba potvrđuje da su nuklearne snage Severne Koreje sposobne da odvrate bilo kakvu nuklearnu pretnju.

– Ovo je prva prilika kad smo videli ćerku Kima Džong Una na javnom dešavanju. To je veoma značajno i predstavlja određeni stepen utehe za Kima što je izvodi u javnost na takav način. Program nuklearnog oružja i postignuća Kima Džon Una u vezi toga su porodično nasleđe za bilo koga ko ga nasledi. Dakle, ono što vidimo je da Kim emituje da će se verovatno dogoditi nasledna sukcesija četvrte generacije – istakao je američki stručnjak za severnokorejsku političku elitu Majkl Meden, dodajući da je ova poruka namenjena široj eliti Severne Koreje kao i stranim vladama.

Dženi Taun, stručnjak za Severnu Koreju iz organizacije “38 Nort”, kaže da to što je Kim poveo svoju ćerku na lansiranje sugeriše da se on neće poviti pod pritiscima da uspori svoj program naoružanja ili vrati pregovorima.

– On predaje svoje nasleđe – ukazala je Taun.

Smatra se da Kim ima troje dece, dve devojčice i dečaka, i da se jedno od njih pojavilo na snimku proslave Nacionalnog dana zemlje ranije ove godine.

Iako KCNA nije imenovala devojčicu sa fotografije, smatra se da je to Kim Džu Ae. Postojanje njegove ćerke do sada nije bilo javno potvrđeno, iako je bivši američki košarkaš Denis Rodman nakon posete Severnoj Koreji 2013. rekao da Kim ima ćerkicu tog imena. Procenjuje se da Džu Ae sada ima oko 12-13 godina.

– To znači da će tinejdžerka za otprilike četiri do pet godina upisati fakultet i biti obučena za upravljanje državom – to bi mogla da bude priprema za nju da preuzme poziciju centralnog lidera ili postane savetnica i „igrač iz senke“, kao njena tetka (Kim Jo Džong) – rekao je Meden.

Severnokorejski režim nikad nije potvrdio ko bi preuzeo vođstvo u slučaju onesposobljenosti Kima Džong Una. Glasine o severnokorejskom vođi Kimu Džong Unu kolale su otkako je došao na vlast 2011, ali su nedavna duga odsustva iz javnosti izazvala spekulacije o njegovom zdravlju i otvorila pitanja o njegovom nasledniku. Stručnjaci su tada ukazali da nije poznato ko će doći sledeći.

Prethodne spekulacije fokusirale su se na njegovu sestru Jo Džong, a eksperti su navodili da bi ona i grupa lojalnih savetnika mogli da odigraju ulogu regenta dok jedno od Kimove dece ne poraste dovoljno da preuzme vlast.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter