Izvor: Kurir.rs
19.12.2023 u 09:31
0

NAJOPASNIJE MESTO NA SVETU ZA NOVINARE: Zastrašujući podaci iz Gaze, na desetine mrtvih

Kancelarija Ujedinjenih nacija za ljudska prava na okupiranoj palestinskoj teritoriji saopštila je da je Gaza postala najopasnije mesto na svetu za novinare i njihove porodice.

„Od napada (Hamasa) 7. oktobra, najmanje 57 palestinskih novinara je ubijeno u Gazi.

Ukupno je ubijeno 64 novinara, među kojima su četiri izraelska i tri libanska novinara“, navodi se u saopštenju, prenosi CNN. Dodaje se da su novinari „u realnom vremenu obaveštavali svet o užasima kroz koje prolaze civili u Gazi“.

„Njihova posvećenost zaslužuje priznanje“, ističu iz OHCHR-a. Navodi se i da su novinari i medijski radnici primali „preteće i zastrašujuće“ telefonske poziva od članova izraelskih bezbednosnih agencija. „Ubistva i prisilno raseljavanje novinara ometali su njihovu mogućnost izveštavanja sa terena u Gazi“, piše u saopštenju.

Prema podacima Komiteta za zaštitu novinara (CPJ), ukupno su najmanje 64 novinara ubijena od 7. oktobra, među kojima su četiri izraelska i tri libanska novinara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter