Izvor: BSC HAPPY
09.02.2024 u 17:15
2

NAKON SMENE ZALUŽNOG OGLASILA SE ZAHAROVA: Njena poruka je kratka i jasna

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova odgovorila je na izjavu sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Alekseja Danilova da u oborenom avionu Il-76 navodno nije bilo ratnih zarobljenika ukrajinskih oružanih snaga, napravivši paralelu sa Valerijem Zalužnim, koji je razrešen dužnosti glavnog komandanta ukrajinske vojske.

– Da li ni Zalužni nije bio u Oružanim snagama Ukrajine ili još pamtite da je bio? – upitala je Zaharova.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je u četvrtak objavio i potpisao ukaz o imenovanju Aleksandra Sirskog, koji je ranije komandovao kopnenim snagama, za glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, razrešivši dužnosti Valerija Zalužnog.

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov, dan nakon objave u američkim medijima da je avion sa ukrajinskim zarobljenicima oboren raketom „patriot“, počeo je da negira njihovo prisustvo u avionu.

Osim toga, Danilov je rekao da „ne treba biti tako kategoričan u vezi sa izjavom da je avion oborila ukrajinska strana“.

Prethodno je „Njujork tajms“ izvestio da američki zvaničnici prihvataju kao tačnu informaciju da je avion Il-76 sa ukrajinskim zarobljenicima oboren raketom „patriot“.

List je preneo da zvaničnici u SAD nisu javno komentarisali navode da je avion oboren američkim „patriotom“, ali su u privatnim razgovorima potvrdili da je ruska strana u pravu kada upire prstom u američki sistem PVO.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “NAKON SMENE ZALUŽNOG OGLASILA SE ZAHAROVA: Njena poruka je kratka i jasna”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter