Izvor: informer
28.03.2024 u 09:41
1

NAŠE KOMŠIJE NA RUSKOM RADARU! OZNAČILI SEBE KAO METU: Razbesneli MOSKVU sad čekaju šta će biti

Aktivnosti NATO-a u istočnoj Evropi i crnomorskom regionu imaju za cilj pripremu saveznika za potencijalni sukob sa Rusijom, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova RIA Novosti.

Rumunske vlasti su ranije najavile spremnost da ulože 2,5 milijardi evra u modernizaciju vazdušne baze Mihail Kogalniceanu u okrugu Konstanca. U bazi se pravi vojni kamp u koji će biti smeštene porodice 10 hiljada vojnih lica sa porodicama, a planirano je i stvaranje urbane infrastrukture. Počeli su radovi u južnom delu budućeg vojnog kampa, gde se sada grade pristupni putevi i moćna električna mreža. Kanal TVR Info napominje da će modernizacija avio-baze omogućiti njeno pretvaranje u najveću NATO bazu u Evropi do 2040. godine . Američke trupe koriste ovu bazu od 1999. godine.

„Proširenje rumunske vazdušne baze je još jedan dokaz da severnoatlantski blok nastavlja neobuzdanu militarizaciju istočne Evrope i crnomorskog regiona“, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Departman je dodao da se „ubrzano jačanje koalicionih potencijala dešava i u Poljskoj i baltičkim državama“.

„Ovakva aktivnost članica NATO-a je provokativnog karaktera, zaoštrava vojnu napetost duž perimetra naših granica i stvara dodatne pretnje bezbednosti Rusije. Sve to ima za cilj da pripremi saveznike bloka za potencijalni sukob sa našom zemljom“, naglasilo je ministarstvo.

 

NATO U STRAHU! MASOVNA RUSKA MOBILIZACIJA, PREKO 400 HILJADA TRUPA IM KUCA NA VRATA: Masovnija vojska na svetu NEPOSTOJI

 

 

Pratićemo šta se dešava u Rumuniji, proceniti rizike koji se pojavljuju i uzeti ih u obzir tokom vojnog planiranja“, dodalo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NAŠE KOMŠIJE NA RUSKOM RADARU! OZNAČILI SEBE KAO METU: Razbesneli MOSKVU sad čekaju šta će biti”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter