Izvor: INFORMER
28.03.2024 u 09:30
0

NATO U STRAHU! MASOVNA RUSKA MOBILIZACIJA, PREKO 400 HILJADA TRUPA IM KUCA NA VRATA: Masovnija vojska na svetu NEPOSTOJI

Margus Cakna, ministar spoljnih poslova Estonije u intervjuu za servis Glasa Amerike na gruzijskom, izjavo je da Rusija priprema novi talas mobilizacije.

On tvrdi da Putin uveliko koristi ovu priliku da pozove celo rusko društvo da se bori protiv Ukrajine.

– Mislim da ćemo uskoro videti punu mobilizaciju, jer su sada promenili i rečnik. Više ne govore o specijalnoj operaciji, već o ratu. A ako imate rat, onda imate i mobilizaciju. Reč je o blizu 400.000 ljudi koji će biti obuhvaćeni mobilizacijom. I čak mislim da ih Putin neće sve slati u Ukrajinu. Oni takođe koriste ove ljude da obnove kapacitete s druge strane naših granica – rekao je Cakna.

Podsetimo, ranije ovog meseca, lokalni ruski mediji objavili su neproverenu informaciju da će Rusija od 1. aprila početi masovnu mobilizaciju i da je reč o čak 400.000 regruta koji bi trebalo da popune vojsku.

Kako su tada naveli, u Voronješku oblast već su počeli da stižu pozivi za regrutaciju na isti način kao u septembru prošle godine, kada je predsednik Vladimir Putin najavio delimičnu mobilizaciju.

 

NOVE GRANICE RUSIJE! REKA DNJEPAR JE TAMPON ZONA IZMJEĐU UKRAJINE I RUSIJE: Kinezi objavili kakav će biti ishod pregovora

 

Vesti o mogućoj mobilizaciji u Ukrajini dolaze u trekutku kada sa Zapada, pogotovo iz Francuske, dolaze informacije da bi NATO trupe mogle intervenisati u Ukrajini, ako Rusija dođe do velikih gradova Ukrajine, kao što je Odesa.

Međutim, ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu juče je izjavio da Rusija ne mora da najavljuje još jedan talas mobilizacije da bi ojačala svoje vojne redove, čak i ako odluči da uspostavi tampon zonu na teritorijama koje kontroliše Kijev kako bi sprečila Ukrajinu da napada civile.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter